Ιστορική Ανασκόπηση
Δασκαλοι και μαθητές
Απόφοιτοι
Εργαστήρια και εξοπλισμός
project
Δραστηριότητες
Συλλογή Νομισμάτων στο λύκειό μας
Μόνιμη έκθεση Καλλιτεχνικών Δημιουργιών Ντόπιων Καλλιτεχνών
Ο Δήμος Πολιχνίτου
Ιστορία της περιοχής
Πολιτιστική κίνηση
Μονή Δαμανδρίου
Βιβλιογραφία-Συνδέσεις
Γενικά
Για μαθητές
Απόφοιτοι
Η περιοχή μας απο ψηλά
Η ζωή στο σχολείο μας
Φυσικό Περιβάλλον
Σκέψεις για μια ελκυστικότερη Χημεία
Γιατί αξίζει να επισκευτείς την περιοχή Πολιχνίτου (8/10/07)
Απαξίωση του ελληνικού εκπαιδευτικού (και όχι μόνο) συστήματος
Τρείς παραλλαγές του Δημοτικού άσματος περι της Δρακοκοντίας του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Πολιχνίτου
ΣΧ0ΛΑΙ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ
Ημέρα των Φώτων: Αγιασμός των υδάτων
Ο Καλιάμπεης, τα χτένια του Κόλπου Καλλονής και η παρολίγο Τουρκοϊταλική σύγκρουση.
Μια διαφορετική έκφραση της λαϊκής παράδοσης (Η ΛΕΣΒΟΣ άνοιξη 2009)
Η ιστορία της εκπαίδευσης στη Βρίσα. (Αντίλαλος Βρίσας Ιούν2009)
Ο Δάσκαλος Γεώργιος Ταξείδης και το "Βιβλίον Ιστορίας του Σχολείου Βρισάς (Αντίλαλος Βρίσας Ιούν2009)
Η μοναστική ζωή στον Πολιχνίτο
Η βιομηχανική Βρίσα του 20ου αιώνα
Εκφράσεις ζωής και πολιτισμού
Οι ρίζες
Ένας υπέροχος φίλος: Ο Κόλπος Καλλονής
Χημείας Οδύσσεια
Το καταλόι της Παναγίας στη Βρίσα Λέσβου

- Τηλεφωνήστε μας
-

 
29 Αυγούστου 2009

Εξαιρετικές ήταν και φετος οι επιτυχίες των μαθητών μας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του τοπικού τύπου το Λύκειό μας με ποσοστό επιτυχίας 78,57% (22 επιτυχόντες σε 28 διαγφωνισθέντες)ήταν τρίτο στο νομό μας. Θυμίζουμε ότι πέρυσι ήταν και πάλι στις πρώτες θέσεις (5ο στο νομό). Ο κόπος των μαθητών μας δεν πάει χαμένος. Τους συγχαίρουμε ολόθερμα.
Με μεγάλη προσέλευση και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των αποφοίτων του 1984. Περισσότερα σε λίγες μέρες.

 
5 Αυγούστου 2009

Το Σάββατο 8 του μήνα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των αποφοίτων του Λυκείου μας το 1984. Ύστερα από 25 χρόνια οι απόφοιτοί μας θα επισκεφθούν ξανά το σχολείο τους, θα ξανασμίξουν και θα θυμηθούν τα παλιά μαζί με τους δασκάλους τους. Θα ακολουθήσει συνεστίαση σε κέντρο των Βατερών.
Μια σημαντική έκδοση του νομισματικού μουσείου, με θέμα την ιστορία του νομίσματος, πρόσφερε στο Λύκειό μας ο ειδικός επιστήμονας του Μουσείου και συντοπίτης μας δρ Παναγιώτης Τσέλεκας. Ο ίδιος έχει μελετήσει τη συλλογή νομισμάτων του Λυκείου μας και μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την αξιολόγηση και χρονολόγηση του περιεχομένου της.
Στις 16 Αυγούστου στην αίθουσα της Αγροτολέσχης στη Βρίσα ο Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας θα βραβεύση την απόφοιτη του Λυκείου μας Βρισαγώτισα Μπολγούρα Στέλλα, η οποία πρώτευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις ανάμεσα στους βρισαγώτες αποφοίτους του Λυκείου μας. Η Στέλλα βέβαια πρώτευσε ανάμεσα σε όλους τους συμμαθητές της στο Λύκειο.

 
6 Ιουλίου 2009
Και νέα διάκριση στον Δημήτρη Πατσατζή, ο οποίος προκρίθηκε και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 41η Ολυμπιάδα Χημείας στην Αγγλία.
 
26 Ιουνίου 2009
Εξαιρετική διάκριση πέτυχε ο μαθητής της Γ΄ τάξης (και τώρα πια απόφοιτος) του Λυκείου μας Δημήτρης Πατσατζής στον φετινό πανελλήνιο διαγωνισμό Χημείας. Επελέγη ανάμεσα σε 9 ακόμα μαθητές από όλη την Ελλάδα, με βάση τις επιδόσεις τους στον διαγωνισμό, και ήδη βρίσκεται στην Αθήνα όπου εκπαιδεύεται από μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χημικών για να λάβει μέρος στην τελική διαδικασία-εξέταση με βάση την οποία θα επιλεγούν οι 4 μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη διεθνή Ολυμπιάδα της Χημείας, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλία. Τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία.
 
22 Ιουνίου 2009

Πολύ καλές ήταν και οι φετινές επιδόσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης στις πανελλαδικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα αναφέρουμε ότι τρεις (3) στους 26 μαθητές πέτυχαν βαθμό πρόσβασης άριστα( Μπολγούρα Στέλλα, Πατατούκου Αφροδίτη και Πατσατζής Δημήτρης). Επίσης τα ποσοστά των αρίστων μαθητών του σχολείου στα διάφορα μαθήματα σε σχέση με τα πανελλαδικά ποσοστά ήταν σαφώς ψηλότερα. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 16 μαθημάτων, στα 11τα ποσοστά του σχολείου μας είναι ψηλότερα των πανελαδικών με χαρακτηριστικές περιπτώσεις τη Χημεία θετικής (100 το ποσοστό του σχολείου έναντι 45,33 του πανελαδικού), τις αρχές Οικονομίας (57,14 έναντι 28,50) των Μαθηματικών και στοιχείων στατιστικής (54,55 έναντι 39,61) κ.λ.π. Η ίδια και ακόμα καλύτερη εικόνα εμφανίζεται και όταν παρατηρήσουμε τους βαθμούς από 15 και πάνω. Αντίθετα στους βαθμούς κάτω του δέκα μόνο σε ένα μάθημα το ποσοστό του σχολείου μας είναι ελάχιστα μεγαλύτερο του αντίστοιχου πανελλαδικού.
Συγχαρητήρια σ' όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους για τις προσπάθειες που κατέβαλαν.
Η μαθήτρια της Β΄ τάξης Τσολακίδου Ανατολή διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Αρχαίων Ελληνικών . Θερμά συγχαρητήρια.

 
12 Ιουνίου 2009
Ο Γιώργος Αικατερινάκης, μαθητής της Β΄ Λυκείου είναι ένας από τους τρεις Λέσβιους μαθητές που θα εκπροσωπήσουν το νομό μας στη Βουλή των εφήβων. Τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε να έχει καλή και εποικοδομητική παρουσία. Εκτός από αυτόν διακρίθηκαν αλλά δεν κληρώθηκαν και οι Καβαλίκας Άκης, Ασβεστά Παρασκευή, Βερβέρη Μαρία, Λάσκαρη Στρατούλα
 
29 Μαΐου 2009
Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις. Περιμένουμε τα καλά αποτελέσματα για τους τελειόφοιτούς μας.
Μια ακόμα φωτογραφία αποφοίτων του Λυκείου μας μας έφερε στο σχολείο μας και δημοσιεύουμε στη σελίδα μας, η κα Χρυσούλα Πιτζά. Πρόκειται για τους απόφοιτους του 1980 ...όταν ήταν στην Α΄Λυκείου.
Μια ακόμα σειρά φωτογραφιών του Κώστα Καφαλούκου από ψηλά δημοσιεύουμε στην αντίστοιχη σελίδα μας.
 
12 Μαΐου 2009
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η επετειακή συγκέντρωση των αποφοίτων του Λυκείου μας του 1989 με πολύ μεγάλη επιτυχία. Πήραν μέρος 26 μαθητές και 12 καθηγητές της περιόδου εκείνης.
 
4 Μαΐου 2009
Το Σάββατο 9 του μήνα έχουν επετειακή συγκέντρωση στο Λύκειό μας οι απόφοιτοι του 1989. Έχουν προσκληθεί και οι καθηγητές τους ... εκείνης της εποχής. Το σχολείο μας είναι πάντα στη διάθεση των αποφοίτων του γιατί τους θεωρεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του.
 
27 Απριλίου 2009
Με τη λήξη των διακοπών του Πάσχα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις. Ήδη οι μαθητές καταθέτουν τη γνώμη τους για τη σύνταξη του προγράμματος.
 
10 Απριλίου 2009

Κλείνουμε σήμερα για τις διακοπές του Πάσχα. Ο εκκλησιασμός για τη θεία κοινωνία θα πραγματοποιηθεί στη Μονή Δαμανδρίου ( η Γ΄ τάξη) και στον ενοριακό ναό του Αγίου Γεωργίου (οι άλλες τάξεις).
Οι μαθητές του Γ2 τμήματος αποφάσισαν να διαθέσουν το ποσό των 700 € που είχαν συγκεντρώσει -απ' την πώληση ημερολογίων- για την πολυήμερη εκδρομή τους, ύστερα απ' την ματαίωσή της, στις οργανώσεις "ΚΥΨΕΛΗ" για παιδιά με ειδικές ανάγκες και το "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ".

 
8 Απριλίου 2009
Επέστρεψαν από τις εκπαιδευτικές τους επισκέψεις όλοι οι μαθητές του σχολείου, πλουσιότεροι σε γνώσεις και σε εμπειρίες. Σήμερα το απόγευμαστις 8.00 η εκδήλωση απονομής των βραβείων του διαγωνισμού μας στο Πολύκεντρο του Δήμου.
 
6 Απριλίου 2009

Απουσιάζουν σε περιβαλλοντικές επισκέψεις οι μαθητές της Α΄ τάξης (στην Αθήνα) και της Β΄ τάξης (στην Πάτρα)
Οι μαθητές της Γ΄΄ τάξης οι οποίοι δεν θα πραγματοποιήσουν πολυήμερη εκδρομή, πραγματοποιούν σήμερα ολοήμερη εκδρομή σε Μανταμάδο, Καλλονή.

 
31Μαρτίου 2009

Πήραμε και δημοσιεύσαμε ήδη τις φωτογραφίες αποφοίτων του Λυκείου μας των σχολικών ετών 1983-84 και 1988-89. Την πρώτη μας έδωσε ο κ. Σπυρέλλης Παναγιώτης και τη δεύτερη ο κ. Προκοπίου Στρατής. Τους ευχαριστούμε πολύ. Ήδη έχουμε δημοσιεύσει 4 φωτογραφίες παλιών αποφοίτων (...του προηγούμενου αιώνα) και καλούμε όποιος έχει κάποιου άλλου έτους να μας τη φέρει για να την σκανάρουμε και να την δημοσιεύσουμε.
Την ερχόμενη Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο του Δήμου η εκδήλωση απονομής των βραβείων του διαγωνισμού της σχολικής βιβλιοθήκης του Λυκείου μας. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μπορείτε να τα δείτε πατώντας εδώ.

 
26 Μαρτίου 2009

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια της παρέλασης έφεραν στο στήθος μικρή κονκάρδα με το σύνθημα "Αρετήν και τόλμην θέλει η Ελευθερία" Την προηγούμενη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος σχολικός περίπατος γα τη φετινή χρονιά στη Σκάλα Πολιχνίτου.
Το σχολείο με χαρά δέχτηκε την επίσκεψη των συναδέλφων που υπηρέτησαν εδώ πριν 3-4 χρόνια ( Σιέμπενου Ευτυχία, Παπαδοπούλου Φρίντα και Δαβίδου Εύη) και εξακολουθούν να μας θυμούνται όσο και μεις. Ειλικρινά μας ανατροφοδοτεί και μας ενδυναμώνει η αγάπη τους.

 
18 Μαρτίου 2009
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπική εφημερίδα της Μυτιλήνης η κα Άλκη Ζέη μόνο καλά λόγια είχει να πει για το σχολείο μας. Συγκεκριμένα αναφέρει: Ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα το Λύκειο Πολιχνίτου. Πρώτα απ' όλα ενθουσιάστηκα από το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το σχολείο. Τα παιδιά θα πρέπει να είναι ευτυχισμένα που κάνουν μάθημα σε έναν τόσο όμορφο χώρο. Όσον αφορά τη συζήτηση που είχα με τους μαθητές έμεινα ιδιαίτερα ευχαριστημένη, καθώς δέχτηκα πολύ ωραίες ερωτήσεις. Είχαμε μια όμορφη συνάντηση, γα την οποία τα παιδιά έδειξαν ενδιαφέρον κι αυτό με συγκίνησε. Από την άλλη η παράσταση που είχαν ετοιμάσει, με βάση το βιβλίο μου "'Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων" ήταν μεν απλή, αλλά συγχρόνως ουσιαστική. Η προσπάθεια των παιδιών και των υπευθύνων καθηγητών, ήταν εξαιρετική.
 
17 Μαρτίου 2009
Παρουσιάστηκε χτες για δεύτερη φορά το έργο "Η Αλίκη στη χώρα των Μαρμάρων" στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου. Την παράσταση παρακολούθησαν οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων και του Γυμνασίου του Δήμου μας. Το έργο αυτό του σχολείου μας απέσπασε ειδικό έπαινο στους Πανελλήνιους καλλιτεχνικούς αγώνες στους οποίους διαγωνίστηκε.
 
11 Μαρτίου 2009

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διπλή πολιτιστική δραστηριότητα του Λυκείου Πολιχνίτου χτες Τρίτη 10 Μαρτίου.
Στις 10 η ώρα έφτασε στο σχολείο -συνοδευόμενη απ' τον υπεύθυνο πολιτιστικών θεμάτων της ΔΔΕ Λέσβου κ. Παναγιώτη Σκορδά-η λογοτέχνης κα Άλκη Ζέη, η οποία ύστερα απ' την υποδοχή και τη ξενάγησή της συναντήθηκε στη βιβλιοθήκη του Λυκείου με τους μαθητές της Β΄ τάξης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, που άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τόσο τους μαθητές, όσο και την κα Ζέη.
Στη συνέχεια στις 12 η ώρα στο Πολύκεντρο του Δήμου παρουσιάστηκε διασκευασμένο και δραματοποιημένο το έργο της κας Ζέη "Η Αλίκη στη χώρα των Μαρμάρων". Το έργο διασκεύασε, δραματοποίησε, σκηνοθέτησε, επένδυσε μουσικά και παρουσίασε η πολιτιστική ομάδα του σχολείου -μαθητές της Α΄ τάξης- με την καθοδήγηση της φιλολόγου - θεατρολόγου καθηγήτριας κας Βουτσά Θεοδώρας. Προηγήθηκε οπτικοακουστικό υλικό απ' τις προσπάθειες της Μελίνας Μερκούρη για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Την εκδήλωση έκλεισαν οι μαθητές με ένα τραγούδι για την επιστροφή των μαρμάρων το οποίο έγραψαν, μελοποίησαν, εκτέλεσαν και τραγούδησαν οι αδελφές Κατρακάζα μαθήτριες της Α΄τάξης.
Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου. Στην κα Ζέη εκ μέρους του Λυκείου προσφέρθηκαν τα βιβλία που έχει εκδώσει και εκ μέρους του Δήμου πέρα απ' τις δικές του εκδόσεις και ένα καλάθι με ντόπια προϊόντα του Συνεταιρισμού Γυναικών Πολιχνίτου.
Τέλος παρατέθηκε γεύμα εκ μέρους του Λυκείου.

Οι συντελεστές του έργου:
Επι σκηνής
Αλίκη των θαυμάτων: Γεωργία Τσουκαλοχωρίτη
Αφηγητές-αγάλματα: ΕλένηΔαγκλή, Αφροδίτη Αλβανού, Σταύρος Βαληλής, Μαρία Πατσατζή
Θείος Άγγελος--Λουζιέρι: Γιώργος Μανέτας
Αλίκη 1: Φραγκούλα Καραπατάκη Γάτος1: Αγγελική Αδαλή
Λόρδος 'Ελγιν: Σωτήρης Σαντής
Αλίκη 2: Εμμανουέλλα Σπανού Γάτος 2 : Νικόλας Κεφαλάς
Αλίκη-μαριονέττα: Αφροδίτη Αλβανού
Γάτος-μαριονέττα: Σταύρος Βαληλής
Στα παρασκήνια
Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Δήμητρα Κατρακάζα, Φρόσω Κατρακάζα
Γενικών καθηκόντων: Δημήτρης Ασβεστάς
Τεχνική υποστήριξη: Μανώλης Καστανάκης
Συντονισμός: Θεοδώρα Βουτσά

 
9 Μαρτίου 2009

Με μια νίκη στο ενεργητικό της επέστρεψε η ομάδα χαντμπωλ από την Κατερίνη. Συγκεκριμένα έχασε από το Λύκειο του Κιλκίς και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και νίκησε το Λύκειο του Ρίο. Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που το Λύκειό μας συμπεριλαμβάνεται στην τελική οχτάδα και αυτό κάτι λέει για το ακριτικό και με μικρό αριθμό μαθητών Λύκειό μας. Φέτος μάλιστα πετύχαμε και την πρώτη νίκη μας στην τελική οχτάδα. Συγχαρητήρια στους αθλητές και τους γυμναστές.
Διεξάχθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός ΡΙΖΑ στο σχολείο μας.
Αύριο Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου θα παρουσιαστεί από τη θεατρική ομάδα του Λυκείου μας, το διασκευασμένο έργο της Άλκη Ζέη "Η Αλίκη στη χώρα των Μαρμάρων"

 
4 Μαρτίου 2009

Αναχωρεί σήμερα η ομάδα handball των αγοριών μας για την Κατερίνη όπου θα συμετάσχει στην τελική φάση του πρωταθλήματος μαζί με 7 ακόμα ομάδες Ελλάδας και Κύπρου.
Διεξάγεται αύριο ο διαγωνισμός ΡΙΖΑ στον οποίο θα συμμετάσχουν 16 μαθητές της Α΄ τάξης. Επίσης αύριο πραγματοποιείται και ο διαγωνισμός της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας στον οποίο δήλωσαν συμμετοχή 12 μαθητές της Β τάξης.
Την ερχόμενη Τρίτη 10 του μήνα θα υποδεχθούμε στο Λύκειό μας τη συγγραφέα Άλκη Ζέη. Οι μαθητές της Β τάξης έχουν μελετήσει σε ομάδες όλα τα έργα της που απευθύνονται ηλικιακά σ' αυτούς και έχουν ετοιμάσει τις ερωτήσεις και τα σχόλια τους τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να της απευθύνουν. Στη συνέχεια η κ. Ζέη θα παρακολουθήσει στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου θεατρική παράσταση από τους μαθητές της Α΄ τάξης με το διασκευασμένο - δραματοποιημένο (στα πλαίσια των Πολιτιστικών δραστηριοτήτων το σχολείου) απ' τους ίδιους με τη βοήθεια της φιλολόγου - θετρολόγου καθηγήτριας κας Βουτσά Θεοδώρας έργου της " Η Αλίκη στη χώρα των Μαρμάρων"

 
13 Φεβρουαρίου 2009

Η ομάδα χαντμπωλ των αγοριών του Λυκείου μας για τρίτη συνεχή χρονιά προκρίθηκε στην τελική φάση των αγώνων που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Κατερίνη και το Λιτόχωρο από τις 5 μέχρι τις 8 Μαρτίου. Για να φθάσει μέχρι εδώ η ομάδα μας έδωσε στο κλειστό γυμναστήριο ΠΛΑΤΩν της Νίκαιας δυο αγώνες. Στον πρώτο νίκησε την ομάδα της Χίου με 19-9 και στον δεύτερο την ομάδα της Ελληνογαλλικής Σχολής με 19-15.
Εκδόθηκε ακόμα ένα βιβλίο από την περιβαλλοντική ομάδα του Λυκείου μας με τίτλο "Η μοναστική ζωή στον Πολιχνίτο"

 
31 Ιανουαρίου 2009

Την Παρασκευή, γιορτή των τριών Ιεραρχών, το σχολείο εκκλησιάστηκε και στο τέλος μοιράστηκαν τα καθιερωμένα κόλυβα και τα αρτίδια.Τη σημασία του έργου και τις προσωπικότητες των τριών Ιεραρχών ανέδειξε με σχετική ομιλία του ο Δ/ντής του Γυμνασίου, Θεολόγος, κ. Μακρής Χ.
Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ομιλία του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου κ. Κόκορη Γιώργου, θέμα τη βιοποικιλότητα των υγροτόπων στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης "μελέτη των υγροτόπων του νησιού μας" που υλοποιούν οι μαθητές της Β΄ τάξης.
Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν δυο αγώνες χαντ μπωλ στο κλειστό γυμναστήριο Μυτιλήνης. Στον πρώτο η ο μάδα των αγοριών μας νίκησε την αντίστοιχη του Λυκείου Μανταμάδου με 30-5 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Λέσβου. Στον δεύτερο τα κορίτσια μας έχασαν απο΄την ομάδα του 4ου Λυκείου Μυτιλήνης και 'ετσι αναδείχθηκαν δευτεραθλήτριες Λέσβου. Την Τρίτη 3-2-09 τα αγόρια αναχωρούν για τον Πειραιά για να συμμετάσχουν στη Β΄ φάση των αγώνων αντιμετωπίζοντας τις πρωταθλήτριες ομάδες των νησιών του Αιγαίου και του Πειραιά.
Στις 28 του μήνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των γονέων των μαθητών μας κατά την οποία ενημερώθηκαν για τη διαγωγή, τη φοίτηση και την επίδοση των παιδιών τους. Στη συνέχεια επιδόθηκαν οι έλεγχοι προόδου με τη βαθμολογία του Α΄ τετραμήνου.

 
26 Ιανουαρίου 2009

Στον πρώτο της αγώνα η ομάδα handball των κοριτσιών μας νίκησε στο κλειστό Γυμναστήριο της Μυτιλήνης την αντίστοιχη του Λυκείου Αγιάσου με 20-4.H σύνθεση και τα τέρματα της ομάδας μας έχουν ως εξής: Αγκούσι Σίλβια (2), Βάσσου Κατερίνα(2), Βερβέρη Μαρία(6), Γανωτή Ηλέκτρα(1), Γιαναρέλλη Χαρά(1), Ζούρου Στρατούλα(1), Κατρακάζα Δήμητρα(3), Κατρακάζα Φρόσω(4) και Δαγκλή Ελένη. Προπονητής ο Δημήτρης Τζαννής με βοηθό τη Τριανταφυλλίδη Ντίνα, καθηγητές Φυσικής Αγωγής των σχολείων μας.
Την Πέμπτη 22-1-09 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών μας για το AIDS, από την κα Σπύρου Στέλλα, κλινική ψυχολόγο της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης και ειδική επιμορφώτρια του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και πρόληψης νοσημάτων. Η ενημέρωση έγινε με τη συνδρομή και εποπτεία του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων και του Τμήματος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, των οποίων οι υπεύθυνοι κα Παντσάρη Παναγιώτα και Ματζουράνης Νίκος παραβρέθηκαν στην ενημέρωση.

 
21 Ιανουαρίου 2009

To σχολείο μας κληρώθηκε και θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό - έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης με την επωνυμία PIZA που διεξάγεται σε 63 χώρες και έχει ως στόχο να διαπιστώσει πόσο μπορούν οι μαθητές να αξιοποιήσουν στην καθημερινή τους ζωή τις γνώσεις που αποκτούν στο σχολείο.Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου.
Το σχολείο μας επισκέφτηκε ο σύμβουλος μαθηματικών κ. Ελευθερίου Μ και είχε συνεργασία με τους συναδέλφους του κλάδου του προσφέροντας στο σχολείο μας και ένα βιβλίο με θέματα του διαγωνισμού PIZA περασμένων ετών.

 
08 Ιανουαρίου 2009

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά.
Με φορτωμένες τις μπαταρίες μαθητών και καθηγητών ξεκίνησε η νέα χρονιά χωρίς προβλήματα. Συγχρόνως άρχισαν να κατατίθενται στη σχολική βιβλιοθήκη του Λυκείου μας οι πρώτες συμμετοχές στο διαγωνισμό μας.

 
22 Δεκεμβρίου 2008

Η φετινή χρονιά θα κλείσει αύριο με τον εκκλησιασμό, τη Θεία Κοινωνία και τη σχολική γιορτή στο τέλος της οποίας θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή δώρων τόσο ανάμεσα στους μαθητές όσο και ανάμεσα στους καθηγητές.
Φέτος οι μαθητές της Γ΄ τάξης πρωτοτύπησαν στα ημερολόγια που διέθεσαν προτιμώντας αντί τα κλασσικά έντυπα κατασκευές με όστρακα και κοχύλια τα οποία φιλοτέχνησε η συγχωριανή μας κα Ευαγγελία Συκά και τα οποία είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία.
Στις 19-12-2008 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής και παιδαγωγικός υπεύθυνος του σχολείου μας κος Πανσεληνάς Γεώργιος. Σε κοινή συνέλευση μαθητών και καθηγητών στην αρχή του παρουσιάστηκαν οι διαμαρτυρίες των μαθητών για τη διατησία στον ποδοσφαιρικό αγώνα με το 4ο Λύκειο Μυτιλήνης και επισημάνθηκαν απ' τον Διευθυντή οι θέσεις του σχολείου σχετικά με τη διοργάνωση του σγκεκριμένου αγώνα (αλλά και γενικότερα των σχολικών αγώνων). Τέλος ο κ. Σύμβουλος πραγματοποίησε εισήγηση σχετικά με την αξία της άθλησης και τον παιδαγωγικό ρόλο του μαθήματος της Γυμναστικής.
Νέες επιτυχίες του σχολείου μας στον αθλητικό στίβο. Η ομάδα των αγοριών ήρθε δεύερη παλλεσβιακά και των κοριτσιών τρίτη στο αγώνα ανωμάλου δρόμου που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Παρασκευή.

 
8 Δεκεμβρίου 2008
Στον 4ο αγώνα ποδοσφαίρου η ομάδα του Λυκείου μας ήρθε ισόπαλη με την αντίστοιχη του 4ου Λυκείου Μυτιλήνης. Η ομάδα μας προηγήθηκε με 1-0 με γκολ του Στρατή Πορτογλή και έχασε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα. Στη συνέχεια αποβλήθηκε ένας ποδοσφαιριστής μας και στις καθυστερήσεις ισοφαρίστηκε με γκολ-οφσάιτ. Την πρόκριση στα πεναλτυ πήρε το Λύκειο της Μυτιλήνης Τα παράπονα της ομάδας μας είναι πολλά για τη διαιτησία του κ. Μοσχονησιώτη
 
3 Δεκεμβρίου 2008

Έναν καινούριο διαγωνισμό προκήρυξε η βιβλιοθήκη του Λυκείου μας, που απευθύνεται στους μαθητές όλων των σχολείων του Δήμου μας. Ο διαγωνισμός έχει ως θέμα "ο τόπος που ζω" και οι μαθητές μπορούν να δουλέψουν με πεζό λόγο, ποίηση και σκίτσο ή ζωγραφική.
Την πρώτη του μήνα η ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου μας είχε μια ακόμα επιτυχία. Νίκησε στο ουδέτρο γήπεδο της Θερμής την αντίστοιχη της Γέρας με 3-1. Αποδείχτηκε έτσι ότι οι μαθητές-αθλητές μας κάνουν πολύ καλή δουλειά κάτω απ' την καθοδήγηση του προπονητή γυμναστή τους Στρατή Αλεξίου.Τα γκολ πέτυχαν οι Μιμής Δημήτρης, Φούλας Άγγελος και Νταουτλάρι Ντανιέλ. Ο επόμενος αγώνας -και τελικός για το νησί μας- είναι με το 4ο Λύκειο Μυτιλήνης την Παρασκευή.
Στον μοναδικό αγώνα μπάσκετ που έδωσε η ομάδα των κοριτσιών ηττήθηκε από το Λύκειο Αγιάσου με 25-4. Πολύ βαρύ το σκορ αλλά καλύτερη η εμφάνισή της ομάδας από πέρσι οπότε και είχε λάβει για πρώτη φορά μέρος στους αγώνες.
Πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοε ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός μετάφρασης στον οποίο, όπως σας είχαμε προαναγγείλει πήρε μέρος το Λύκειό μας (ένα απ' τα 24 της Ελλάδας). Ήδη οι μαθήτριες που συμμετέσχαν έχουν ως ενθύμιο από ένα αναμνηστικό μαντήλι που στάλθηκε από τις Βρυξέλλες.

 
26 Νοεμβρίου 2008
Καινούρια επιτυχία της ομάδας ποδοσφαίρου του Λυκείου μας. Αγωνίστηκε για δεύτερη φορά εκτός έδρας και νίκησε την ομάδα του Γενικού Λυκείου Καλλονής με 1-0. Οι μαθητές μας αγωνίστηκαν εξαιρετικά και προπαντός με άριστο αθλητικό ήθος. Ο επόμενος αντίπαλος είναι το γενικό Λύκειο Γέρας.
 
18 Νοεμβρίου 2008

Το Λύκειό μας συμμετέχει στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μετάφρασης. Είναι ένα από τα 24 σχολεία της Ελλάδας (όσοι και οι ευρωβουλευτές της) που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας.Στο διαγωνισμό συμμετέχουν οι μαθήτριες της Γ' τάξης Κανδηλανάπτη Μαρία και Γανωτή Ηλέκτρα στα Αγγλικά και Μπολγούρα Στέλλα και Πατατούκου Αφροδίτη στα Γαλλικά.
Κυκλοφόρησε το νέο (τέταρτο στη σειρά) βιβλιαράκι των ομάδων σχολικών δραστηριοτήτων του Λυκείου μας. Πρόκειται για την εργασία της ομάδας περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα "Η βιομηχανική Βρίσα του 20ου αιώνα" δηλαδή η μελέτη της μεταποίησης των ακατέργαστων πρώτων υλών σε πρώτο στάδιο.Την παιδαγωγική ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές από τη Βρίσα του σχολικού έτους 2007-08 και οι καθηγητές Νικέλλης Στρατής και Καρανάτσιου Γιώτα. Το εξώφυλλο του βιβλίου φιλοτέχνησε η συνάδελφος γραφίστας Σιέμπενου Ευτυχία, την οποία είχαμε την τύχη να έχουμε στο σχολείο μας 2 χρόνια και η οποία και μετά την μετάθεσή της δεν μας ξεχνά. Η έκδοση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε με δαπάνη της αποφοίτου του Λυκείο μας Κλεονίκης Καφαλούκου Τσόκα και του Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας. Τους ευχαριστούμε όλους ολόθερμα. Το βιβλιαράκι διατίθεται δωρεάν από το Λύκειό μας και από το Σύλλογο Βρισαγωτών Αθήνας.
Πραγματοποιήθηκε χτες με πολύ μεγάλη επιτυχία η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μουσική κομπανία, χορωδία, θεατρικά δρώμενα, ποιήματα και το χρονικό των γεγονότων συνέθεσαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Στον αγώνα ποδοσφαίρου για το σχολικό πρωτάθλημα λυκείων που πραγματοποιήθηκε στις 13 του μήνα στο γήπεδο της Αγιάσου η ομάδα του Λυκείου μας νίκησε την αντίστοιχη της Αγιάσου με το άνετο σκορ του 5-0.

 
31 Οκτωβρίου 2008

Στις 27 και 28 του μήνα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με ιδιαίτερη επιτυχία.
Στις 22 Οκτωβρίου επισκέφθηκαν το σχολείο μας οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων κ.κ. Σκορδάς Παναγιώτης για τα πολιτιστικά, Κιουρέλλης Αλέκος για τα περιβαλλοντικά και Ματζουράνης Νίκος για την Αγωγή Υγείας. Δεχόμαστε εξάλλου επισκέψεις υποψηφίων αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

 
20 Οκτωβρίου 2008

O ιός των καταλήψεων χτύπησε και το Λύκειό μας ύστερα από πάρα πολλά χρόνια. Ξεκίνησαν οι μαθητές του Γυμνασίου και ύστερα από δυο μέρες πήραν τη σκυτάλη και οι μαθητές του Λυκείου. Έτσι από 15 μέχρι και 17 Οκτωβρίου το σχολείο μας ήταν κλειστό.
Τα αιτήματα των μαθητών μας ήταν: να αντικατασταθούν τα αλουμινένια κουφώματα του 1ου και 2ου ορόφου γιατί την περασμένη χρονιά υπήρξε πτώση ενός απ' αυτά ευτυχώς χωρίς θύματα. Να κλείσει ένας μικρός λάκκος στην αυλή από το έργο της τηλεθέρμανσης του διδακτηρίου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Να προσληφθούν ξανά οι σχολικοί τροχονόμοι οι οποίοι καταργήθηκαν (απ' την πολιτεία) Να τοποθετείται κανονικά το χαρτί υγείας στις τουαλέτες. Να ανάβει το καλοριφέρ κάθε μέρα συνεχώς από το πρωί μέχρι τις 2.00 Να μην σφουγγαρίζει η καθαρίστρια κατά την ώρα λειτουργίας του σχολείου γιατί γλιστρά το δάπεδο.

 
09 Οκτωβρίου 2008
Με χαρά δεχθήκαμε και δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας τη φωτογραφία των τελειοφοίτων του Λυκείου μας 1990-91 την οποία μας έδωσε ο απόφοιτος του Λυκείου μας και πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βρίσας κ. Γιώργος Μαργαρίτης. Επειδή πιστεύουμε ότι το Λύκειο μας αποτελεί μια οντότητα αποτελούμενη από όλους τους μαθητές και δασκάλους που διαχρονικά πέρασαν απ' τα θρανία του με χαρά θα δημοσιεύσουμε και κάθε άλλη φωτογραφία όχι μόνο τελειοφοίτων αλλά και άλλων στιγμιότυπων της σχολικής ζωής.
 
07 Οκτωβρίου 2008
Συνεχώς εμπλουτίζεται με καινούριο εξοπλισμό το εργαστήριο φυσικών επιστημών του Λυκείου μας. Άρχισαν την 1η Οκτωβρίου τα μαθήματα της ΠΔΣ
 
18 Σεπτεμβρίου 2008

Η καινούρια σχολική χρονιά ξεκίνησε με μια πολύ καλή είδηση στον τύπο για το Λύκειό μας. Απ' τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων το Λύκειό μας κατατάσσεται 4ο στα ημερήσια γενικά λύκεια του νομού μας. Η καινούρια σχολική χρονιά ξεκίνησε με πλήρες το προσωπικό του σχολείου. Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μαθητές από τα χωριά επειδή δεν ξεκίνησαν ακόμα τα σχολικά δρομολόγια των λεωφορείων.
Στις 17 του μήνα επισκέφθηκε το σχολείο μας η γραμματέας του συλλόγου Πολιχνιατών Αθήνας.
Η καινούρια χρονιά ξεκινάει με ανανεωμένες τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και των εργαστηρίων Φυσικών επιστημών και Πληροφορικής