Ιστορική Ανασκόπηση
Δασκαλοι και μαθητές
Απόφοιτοι
Εργαστήρια και εξοπλισμός
project
Δραστηριότητες
Συλλογή Νομισμάτων στο λύκειό μας
Μόνιμη έκθεση Καλλιτεχνικών Δημιουργιών Ντόπιων Καλλιτεχνών
Ο Δήμος Πολιχνίτου
Ιστορία της περιοχής
Πολιτιστική κίνηση
Μονή Δαμανδρίου
Βιβλιογραφία-Συνδέσεις
Γενικά
Για μαθητές
Απόφοιτοι
Η περιοχή μας απο ψηλά
Η ζωή στο σχολείο μας
Φυσικό Περιβάλλον
Σκέψεις για μια ελκυστικότερη Χημεία
Γιατί αξίζει να επισκευτείς την περιοχή Πολιχνίτου (8/10/07)
Απαξίωση του ελληνικού εκπαιδευτικού (και όχι μόνο) συστήματος
Τρείς παραλλαγές του Δημοτικού άσματος περι της Δρακοκοντίας του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Πολιχνίτου
ΣΧ0ΛΑΙ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ
Ημέρα των Φώτων: Αγιασμός των υδάτων
Ο Καλιάμπεης, τα χτένια του Κόλπου Καλλονής και η παρολίγο Τουρκοϊταλική σύγκρουση.
Μια διαφορετική έκφραση της λαϊκής παράδοσης (Η ΛΕΣΒΟΣ άνοιξη 2009)
Η ιστορία της εκπαίδευσης στη Βρίσα. (Αντίλαλος Βρίσας Ιούν2009)
Ο Δάσκαλος Γεώργιος Ταξείδης και το "Βιβλίον Ιστορίας του Σχολείου Βρισάς (Αντίλαλος Βρίσας Ιούν2009)
Η μοναστική ζωή στον Πολιχνίτο
Η βιομηχανική Βρίσα του 20ου αιώνα
Εκφράσεις ζωής και πολιτισμού
Οι ρίζες
Ένας υπέροχος φίλος: Ο Κόλπος Καλλονής
Χημείας Οδύσσεια
Το καταλόι της Παναγίας στη Βρίσα Λέσβου

- Τηλεφωνήστε μας
-

 
30 Μαΐου 2007

Η μαθήτρια του λυκείου μας Καραβατάκη Πηνελόπη απέσπασε εύφημο μνεία στον διαγωνισμό των Αρχαίων Ελληνικών, προσθέτοντας ένα ακόμα κρίκο στις επιτυχίες των μαθητών μας.
Στις 11 Μαΐου η ομάδα των μαθητών μας, που υλοποίησε δραστηριότητες στα πλαίσια του παρεμβατικού προγράμματος για την ισότητα των φύλων, παρουσίασε τη δουλειά της στη σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ελιάς της Αγίας Παρασκευής.
Στις 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του Λυκείου μας σε Καλλονή Πέτρα Μόλυβο. Το σημαντικότερο συμβάν της εκδρομής μας ήταν η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Μέσσων, που μας εντυπωσίασε.
Στις 7 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου η τελική εκδήλωση παρουσίαση των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας 9 σχολείων του νομού μας, που ήταν ενταγμένα στη σύμπραξη:"'Αγαπώ τη ζωή. Ενδιαφέρομαι για το μέλλον μου" .Την όλη εκδήλωση οργάνωσε το Λύκειό μας, το οποίο συμμετείχε με το πρόγραμμα " Οι νέες τεχνολογίες στον ελεύθερο χρόνο μας"

 
19 Απριλίου 2007

Ο Πολιχνιάτης καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Ακίνδυνος Κελεμπερτζής είναι ο νέος Πρόεδρος του Μουσείου του απολιθωμένου δάσους στο Σίγρι. Το Λύκειό μας συμμετέχει στη χαρά της τοπικής μας κοινωνίας για την τιμητική διάκριση του συντοπίτη μας καθηγητή και αισθάνεται χαρούμενο γιατί η τοπική εφημερίδα, η οποία πρόβαλε το παραπάνω γεγονός, στη διπλανή στήλη για "το who is who" του νέου Προέδρου του Μουσείου, αντέγραψε το βιογραφικό του, όπως το είχαμε καταχωρίσει στις "Εκφράσεις ζωής και πολιτισμού". Νοιώθουμε ικανοποίηση, που η εργασία μας βρήκε άμεση και χρηστική αξιοποίηση από τρίτους.
Την Τετάρτη 18 Απριλίου επισκέφθηκε το Λύκειό μας η πρόεδρος του Συλλόγου Πολιχνιατών Αθήνας κα Κατερίνα Παττακού - Πολυχρονοπούλου και ενημερώθηκε από τον Διευθυντή σχετικά με τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του Λυκείου μας.
Έφυγε τα μεσάνυχτα της Τρίτης (17-4-07) η Περιβαλλοντική Ομάδα του Λυκείου μας με προορισμό το ΚΠΕ στο Σουφλί.
Χρονιάρες μέρες και τα τοπικά μέσα ασχολήθηκαν δυο φορές με το Λύκειό μας. Τη μια με αφορμή το τρίπτυχο για το Δαμάνδρι και την άλλη εξαιτίας της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας "Ανταύγειες Δημιουργίας"
Στις 30 Μαρτίου το Λύκειό μας επισκέφθηκε το Μοναστήρι στο Δαμάνδρι, όπου παρακολουθήσαμε την Προαγιασμένη, κοινωνήσαμε των αχράντων μυστηρίων ενόψει του Πάσχα και παραδώσαμε στον ηγούμενο πατέρα Μιχάλη 1000 αντίτυπα από ένα τρίπτυχο που δημιούργησε η ομάδα Αγωγής Υγείας για την προβολή του μοναστηριού. Μας εντυπωσίασε τόσο το μοναστήρι και ο περιβάλλων χώρος όσο και η φιλοξενία των μοναχών.
Από 25 μέχρι 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εκδρομή των τελειοφοίτων μας στη Θεσσαλονίκη.

 
22 Μαρτίου 2007

Οι πέντε μαθητές μας που συμμετείχαν στους σχολικούς αγώνες στίβου πέτυχαν δυο πρώτες, δυο δεύτερεςνίκες και μια τέταρτ νίκη στα αγωνίσματα που πήραν μέρος.
Το Λύκειό μας πήρε μέρος και φέτος στους περιφερειακούς (Β. Αιγαίου) καλλιτεχνικούς αγώνες συμμετέχοντας στη ζωγραφική, στη μουσική (παραδοσιακό όργανο και τραγούδι) και στον (παραδοσιακό) χορό. Η ομάδα του χορού απέσπασε το τρίτο βραβείο.
Στις 21 Μαρτίου επισκέφθηκαν το σχολείο μας ο Ανθυποσμηναγός Τζούμας Ιωάννης και ο αρχισμηνίας Φωκιανός Κωνσταντίνος και ενημέρωσαν τους μαθητές της Γ΄ τάξης για τις σχολές της Αεροπορίας.

 
12 Μαρτίου 2007
Οι μαθητές της Β΄ τάξης βρίσκονται ήδη στη Χίο στα πλαίσια της εκπαιδευτικής επίσκεψης που πραγματοποιούν μέσα απ' το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που υλοποιούν φέτος.
 
22 Φεβρουαρίου 2007

Καινούρια επιτυχία του Λυκείου μας. Η μαθήτρια Ζερβού Ζωγραφία, της Γ΄ τάξης διακρίθηκε (μετά τον "Θαλή" ) και στον διαγωνισμό της ΕΜΕ "Ευκλείδης". Έτσι θα συμμετάσχει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, στον "Αρχιμήδη", που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός απ' το Λύκειό μας, δυο μονάχα ακόμα λύκεια του νομού μας θα εκπροσωπηθούν στον "Αρχιμήδη."
Κυκλοφόρησε η καινούρια έκδοση του Λυκείου μας "Εκφράσεις ζωής και πολιτισμού".
Σημαντική νίκη πέτυχαν οι αθλητές του χαντ-μπωλ του λυκείου μας στον αγώνα τους με τη Σάμο και προκρίθηκαν στην οκτάδα.
Οι ομάδες σχολικών δραστηριοτήτων του Λυκείου μας εξέδωσαν μηνιαία ηλεκτρονική εφημερίδα, με την οποία παρουσιάζουν δείγματα της δουλειάς και της προσπάθειάς τους.

 
10 Ιανουαρίου 2007

Στις οχτώ Ιανουαρίου ξεκίνησε η καινούρια περίοδος της σχολικής ζωής
Στις 22 του Δεκέμβρη έγινε εκκλησιασμός και θεία κοινωνία, ενώ την επομένη στην αρχή έγινε μάθημα και στη συνέχεια ανταλλαγή δώρων και ευχών.

 
19 Δεκεμβρίου 2006

Με μια ωραία γιορταστική αφίσσα η σχολική βιβλιοθήκη του Λυκείου μας καλεί τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων Λυκείου και Γυμνασίου καθώς και τους επισκέπτες των σχολείων μας, να διαλέξουν ένα βιβλίο για τις γιορτές. Η ακούραστη υπεύθυνη της βιβλιοθήκης μας κα Σιέμπενου Ευτυχία έχει δημιουργήσει μια Χριστουγεννιάτικη έκθεση βιβλίων με πολύ μεράκι και φροντίδα.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας, που πήραν μέρος στον φετινό σχολικό ανώμαλο δρόμο τα κατάφεραν πολύ καλά και έδωσαν στο Λύκειό μας την Γ΄θέση και στις δυο κατηγορίες. Συγχαρητήρια τόσο στους αθλητές μας, όσο και στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Λυκείου μας κ. Τζαννή Δημήτρη.

 
8 Δεκεμβρίου 2006

Στις 6 Δεκεμβρίου εορτή του αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε η ο 3ος περίπατος στο ξωκλήσι του Αη-Νικόλα, όπου οι ψαράδες της Σκάλας με τις οικογένειές τους εκκλησιάζονται "για καλές θάλασσες και καλές ψαριές". Στη συνέχεια πήγαμε στη Σκάλα, που τη μέρα αυτή γιορτάζει.
Την 1η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, μίλησε στους μαθητές μας, ύστερα απο πρόσκλησή μας, η γιατρός του Κ.Υ. Πολιχνίτου κα Παυλίδη Βιργινία
Η βιβλιοθήκη του Λυκείου μας δημιούργησε έναν πολύ χρηστικό οδηγό για τους μαθητές μας, οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασίες στα πλαίσια διαφόρων μαθημάτων.

 
20 Νοεμβρίου 2006

Στις 9-11-06 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδρομή του σχολείου μας. Επισκευθήκαμε την Καλλονή και την Αγ. Παρασκευή όπου εντυπωσιαστήκαμε απο το νέο Μουσείο Ελιάς
Την Παρασκευή 17-11-2006 πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου με ομιλία, ποιήματα οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα και μουσική. Παράλληλα οργανώθηκε έκθεση αφίσσας για το Πολυτεχνείο.

 
25 Οκτωβρίου 2006
Εδώ και λίγες μέρες λειτουργούμε με πλήρη ...σύνθεση. Όλοι οι συνάδελφοι βρίσκονται στις θέσεις τους.
 
25 Σεπτεμβρίου 2006

1. Στις 11-9-06 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για την καινούρια σχολική χρονιά. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιάννης Συκάς, οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου και του Γυμνασίου και ομάδα αποφοίτων της περασμένης σχολικής χρονιάς.
Μετά το πέρας του αγιασμού απονεμήθηκαν απο τα δύο σχολεία τιμητικές πλακέτες στους πρώην Δ\ντές των σχολείων κ.κ.Ευαγγέλου Κων/νο και Σαντή Παναγιώτα με την ευκαιρία της συνταξιοδότησής τους. Οι εκλεκτοί μας αυτοί συνάδελφοι διορίστηκαν και οι δύο στις 4-9-1973 στο εξατάξιο τότε Γυμνάσιο Πολιχνίτου και μέχρι τη συνταξιοδότησή τους (31-8-2006) ανήκαν στο δυναμικό των σχολείων μας.Ακόμα και κατα τη διάρκεια της απόσπασής τους στην Αθήνα -για σημαντικότατους προσωπικούς λόγους - εξακολούθησαν να δείχνουν έμπρακτα το αμέριστο ενδιαφέρον τους για τα σχολεία μας, στα οποία, ως επι χρόνια διευθυντές, έδωσαν πολύ περισσότερα απ' το απλό υπηρεσιακό τους καθήκον.Αξίζει να σημειωθεί ότι σ'όλη τη διάρκεια της ενεργής υπηρεσίας τους υπηρέτησαν μ'όλες τους τις δυνάμεις αποκλειστικά τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση πράγμα αυτονόητο μεν αλλα σπανιότατο στις μέρες μας.
2. Δυστυχώς (μέχρι σήμερα) δεν συμπληρώθηκε το διδακτικό προσωπικό των σχολείων μας. Περιμένουμε έναν Φιλόλογο και έναν Φυσικό.