Ιστορική Ανασκόπηση
Δασκαλοι και μαθητές
Απόφοιτοι
Εργαστήρια και εξοπλισμός
project
Δραστηριότητες
Συλλογή Νομισμάτων στο λύκειό μας
Μόνιμη έκθεση Καλλιτεχνικών Δημιουργιών Ντόπιων Καλλιτεχνών
Ο Δήμος Πολιχνίτου
Ιστορία της περιοχής
Πολιτιστική κίνηση
Μονή Δαμανδρίου
Βιβλιογραφία-Συνδέσεις
Γενικά
Για μαθητές
Απόφοιτοι
Η περιοχή μας απο ψηλά
Η ζωή στο σχολείο μας
Φυσικό Περιβάλλον
Σκέψεις για μια ελκυστικότερη Χημεία
Γιατί αξίζει να επισκευτείς την περιοχή Πολιχνίτου (8/10/07)
Απαξίωση του ελληνικού εκπαιδευτικού (και όχι μόνο) συστήματος
Τρείς παραλλαγές του Δημοτικού άσματος περι της Δρακοκοντίας του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Πολιχνίτου
ΣΧ0ΛΑΙ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ
Ημέρα των Φώτων: Αγιασμός των υδάτων
Ο Καλιάμπεης, τα χτένια του Κόλπου Καλλονής και η παρολίγο Τουρκοϊταλική σύγκρουση.
Μια διαφορετική έκφραση της λαϊκής παράδοσης (Η ΛΕΣΒΟΣ άνοιξη 2009)
Η ιστορία της εκπαίδευσης στη Βρίσα. (Αντίλαλος Βρίσας Ιούν2009)
Ο Δάσκαλος Γεώργιος Ταξείδης και το "Βιβλίον Ιστορίας του Σχολείου Βρισάς (Αντίλαλος Βρίσας Ιούν2009)
Η μοναστική ζωή στον Πολιχνίτο
Η βιομηχανική Βρίσα του 20ου αιώνα
Εκφράσεις ζωής και πολιτισμού
Οι ρίζες
Ένας υπέροχος φίλος: Ο Κόλπος Καλλονής
Χημείας Οδύσσεια
Το καταλόι της Παναγίας στη Βρίσα Λέσβου

- Τηλεφωνήστε μας
-

 
Ιούλιος 2005

Η μεγάλη καθυστέρηση στην ενημέρωση της σελίδας μας δεν οφείλεται στην αδιαφορία μας. Ακριβώς το αντίθετο. Οφείλεται στο έντονο ενδιαφέρον μας για αναβάθμιση της σελίδας μας. Μιας σελίδας που φτιάχτηκε απολύτως ερασιτεχνικά, από "εμπειροτέχνη" που την έστησε διαβάζοντας τις οδηγίες για τη HTML στο site OTENET.
Φέτος που ήρθε στο σχολείο μας καθηγητής Πληροφορικής (προηγουμένως τις ώρες κάλυπτε συνάδελφος του Γυμνασίου) μας υποσχέθηκε ότι θα δημιουργούσε μια καινούρια σελίδα πολύ σύγχρονη και λειτουργική.  Με το σήμερα και το αύριο αναβάλλαμε την ενημέρωση ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο. Δυστυχώς αν και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, τελικά πεθαίνει.
Έστω λοιπόν και καθυστερημένα παρουσιάζουμε σε συντομία τη χρονιά που έληξε.
1. Φέτος είχαμε 74  μαθητές. που φοίτησαν κανονικά. Και οι 29 μαθητές της Α τάξης προάχθηκαν, ενώ αντίθετα 3 απ' τους 23 μαθητές της Β΄ τάξης παραπέμφθηκαν για το Σεπτέμβριο και 2 απ' τους 22 μαθητές της Γ΄ τάξης υποχρεώθηκαν να επαναλάβουν την τάξη. Ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που δεν απολύθηκαν όλοι οι τελειόφοιτοί μας.
2. Οι μαθητές μας συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της ΕΜΕ αλλά και σε άλλους.
3. Στον αθλητικό στίβο η ομάδα μας βγήκε πρωταθλήτρια Λέσβου στο χαντ μπωλ.
4.  Υλοποιήθηκαν τα εξής προγράμματα  σχολικών δραστηριοτήτων:  α. Το αλάτι του τόπου μας στην Π.Ε.    β. Κυκλοφοριακή Αγωγή  και Ενημερωμένος πολίτης, υγιής πολίτης στην Αγωγή Υγείας  γ. Αντιγόνη στα πολιτιστικά προγράμματα. Επίσης συνεχίστηκε στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας η συνδρομή των αποφοίτων του Λυκείου μας στην ενημέρωση και την τόνωση της αυτοπεποίθησης των μαθητών μας.
5. Στα πλαίσια των προγραμμάτων αυτών επισκέφτηκαν το σχολείο μας και συζήτησαν με τους μαθητές μας οι: Άρης Χατζηκομνηνός, Δήμαρχος Μυτιλήνης,  Δεσποτέλλης Σ, υποδιευθυντής της περιφερειακής Δ/νσης της Ελληνικής αστυνομίας, Παλαιολόγος Βαγ. Νομαρχιακός σύμβουλος, Πάντας Στρατής, πρώην αντιδήμαρχος Πολιχνίτου
6.  Στα πλαίσια των προγραμμάτων αυτών οι μαθητές μας επισκέφτηκαν το ΚΤΕΟ Λέσβου, την ΕΠΟΜ, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τις Μυκήνες και το Ναύπλιο και τέλος την Πάτρα και την Ολυμπία.
7. Με τη συνδρομή του κ. Παλαιολόγου εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση απ' τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και απ' τις "Ελληνικές Αλυκές" και εκδώσαμε τις εργασίες προηγούμενων ετών των ομάδων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Λυκείου μας με τίτλους "Οι ρίζες. Η ιστορία της Μέσης Εκπαίδευσης στον Πολιχνίτο μέσα απ' τα αρχεία του Λυκείου μας" και 'Ένας υπέροχος φίλος; ο κόλπος Καλλονής" αντίστοιχα. Τα τεύχη μας αυτά έτυχαν πολύ θετικών σχολίων και είναι διαθέσιμα -εννοείται δωρεάν- σε όποιον ενδιαφέρεται.
8. Ξεκινήσαμε, τέλος, φέτος μια καινούρια προσπάθεια να δημιουργήσουμε στο σχολείο μας μια μόνιμη έκθεση ντόπιων καλλιτεχνών. Το κίνητρο μας ήταν διπλό. Πρώτα να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών μας στο καλλιτεχνικό πεδίο και ύστερα να δώσουμε τη δυνατότητα να παρουσιαστεί ομαδικά η καλλιτεχνική δημιουργία του τόπου μας. Η ανταπόκριση ήταν γεμάτη ενθουσιασμό. Μέχρι τώρα εκθέτουμε σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο έργα των (με τη σειρά παραλαβής των έργων τους):1. Ζαροδημητράκη Χρήστου (σκίτσα κατά τη διάρκεια της μαθητικής του παρουσίας στο Λύκειό μας) 2. Βογιατζή - Χαχαδάκη Μυρσίνης ( ζωγραφική) 3. Καλαθά Κώστα (ζωγραφική)  4. Καφαλούκου Γιάννη (ζωγραφική)  5. Πανσεληνά Στρατή (ξυλογλυπτική)   6.Κωφόπουλου Δημήτρη  (της ελιάς καμώματα)  7. Μακρή Μαίρης  (πίνακες και άλλες κατασκευές με όστρακα)  8. Ρέστη Σταμάτη (περιδέραια  από υλικά της φύσης)  Η συλλογή έργων συνεχίζεται.

 
Ιούλιος 2004

1. Στις 27/2 οι μαθητές της πρώτης τάξης επισκέφτηκαν το τμήμα "Επιστημών της Θάλασσας" όπου ενημερώθηκαν πολύπλευρα στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
2. Οι τελειόφοιτοι στις 11 Μαρτίου πραγματοποίησαν την πενθήμερη εκδρομή τους στη Ρόδο.
3. Πραγματοποιήσαμε το δικό μας "Bird Watching" στον υγροβιότοπο Καλλονής στις 16/3.
4. Ο ψυχολόγος  κ. Παπάνης συζήτησε με μαθητές της Β τάξης στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας που υλοποιήσαμε σε σχολικό δίκτυο για την τοπική αγορά εργασίας.
5. Στις 30 Μαρτίου ο κ. Καλαμποκίδης Κ, καθηγητής του τμήματος Γεωγραφίας του Παν/μιου Αιγαίου και στις 21 Απριλίου ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Παλαιολόγος και ο δήμαρχος Πολιχνίτου κ. Συκάς συζήτησαν με τους μαθητές μας στα πλαίσια των προγραμμάτων Π.Ε. και Αγ. σταδιοδρομίας.
6. Οι μαθητές της Α και Β τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή και στη λίμνη Πλαστήρα στα πλαίσια προγράμματος αγωγής υγείας για το νερό στις 23/4.
7. Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα τους επισκέφτηκε στο ξενοδοχείο η εισαγγελέας κα Κουτζαμανή Ευτέρπη και συζήτησε μαζί τους για θέματα ΣΕΠ.
8. Κατά τις προαγωγικές εξετάσεις της Α Λυκείου προάχθηκαν 21 από τους 24 μαθητές μας και αρίστευσαν οι Μάρκου Γ, Νερατζή Μ, Συκά Τ, Γιαννέλη Μ, Μποσδίκου Α και Μακρή Β.
9. Από τη Β τάξη προάχθηκαν 20 από τους 21 μαθητές ενώ όλοι οι τελειόφοιτοι απολύθηκαν.

 
Ιανουάριος 2004

1. Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2003 πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο του Δήμου εκδήλωση του Λυκείου σε συνεργασία  με το Γυμνάσιο για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ήταν η μοναδική εκδήλωση του Λυκείου, έξω απ' το χώρο του σχολείου κατά τα τελευταία 25 τουλάχιστον χρόνια. Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά με υπέροχες απαγγελίες και εκπληκτικά μουσικά κομμάτια κάτω απ' τη καθοδήγηση του κ. Μαμουλέλλη Στρατή, ερασιτέχνη μουσικού και καθηγητή φυσικού. Παραβρέθηκαν   αρκετοί επίσημοι και γονείς που έφυγαν ενθουσιασμένοι.
2. Συγκροτήθηκε ομάδα 16 μαθητών που με τη βοήθεια του σκηνοθέτη κ. Πολυχρονόπουλου "γύρισε" μια ταινία μικρής διάρκειας, στα πλαίσια του προγράμματος "πάμε σινεμά" .Κεντρικός ήρωας ένας τρελός που μόλις επανήλθε στον κόσμο των ...γνωστικών.
3. Στο διαγωνισμό "ο Θαλής", της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας το σχολείο μας τα πήγε πολύ καλά. Από τους έξι μαθητές των Λυκείων της Λέσβου, που διακρίθηκαν, οι δύο ήταν τα δικά μας παιδιά Δημήτρης Γιαννόγλου της Γ΄τάξης και Μάρκου Γιώργος της Α'  τάξης. Συγχαίρουμε τα αστέρια μας.
4.Στον αθλητικό τομέα το διάστημα που πέρασε είχαμε, με καλά αποτελέσματα, αρκετούς αγώνες ποδοσφαίρου και χαντ-μπωλ και συμμετοχή του σχολείου μας στον μαθητικό ανώμαλο δρόμο που διοργανώθηκε στο Δήμο μας, για να τιμηθεί και ο παλιός μαθητής και στη συνέχεια καθηγητής του σχολείου μας, γυμναστής κ. Κωφόπουλος Δημήτρης. Το σχολείο μας ήταν ένας από τους χορηγούς των αγωνών.
5. Στις 23 Δεκεμβρίου, ύστερα από τον εκκλησιασμό και τη Θεία Κοινωνία, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, Χριστουγεννιάτικη γιορτή με πολλή και καλή μουσική.
6. Η καινούρια χρονιά μας επεφύλαξε μια μικρή παράταση των διακοπών μας για δυο μέρες, αφού το χιόνι που έπεσε στο νησί μας και στην περιοχή μας ήταν αρκετό.
7. Στις 31 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας διοργάνωσε χοροεσπερίδα στο ξενοδοχείο "Σαββαδέλλη" στη Νυφίδα για την ενίσχυση των εκδρομών των μαθητών μας
8. Τη Δευτέρα 12-1-04 το πρωί ο Σύλλογος έκοψε, για δεύτερη χρονιά, τη βασιλόπιτα του σχολείου. Μέλη του πολύ δραστήριου Συλλόγου των γονέων του σχολείου μας οι κ.κ. Καλαθάς Κώστας, Μίστρου Ραλλιά, Χιωτέλλη Μαρία και Ζεϊβέκη Ειρήνη. 
9.Κατά τη φετινή σχολική χρονιά υλοποιούνται στο σχολείο μας τα εξής προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων: 1. Αγωγής Υγείας "Το νερό ως πηγή ζωής" και "Η επεξεργασία του λαδιού και οι συνέπειές της στις βιολογικές ιδιότητές του" 2. Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Ένας υπέροχος φίλος, ο Κόλπος Καλλονής" 3. Αγωγής Σταδιοδρομίας "Ανακαλύπτω τις δυνατότητές μου με τη βοήθεια των αποφοίτων του σχολείου μας" 4.Ισότητα των φύλων "Φύλο και συναίσθημα" Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα αυτά θα δημοσιεύονται τμηματικά στη σελίδα των σχολικών δραστηριοτήτων.

 
Νοέμβριος  2003
1. Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε δύσκολα για το σχολείο μας. Μόλις στις 10-11-2003 συμπληρώθηκε ο κατάλογος των διδασκόντων O μαθητικός πληθυσμός μειώθηκε λίγο (από 77 σε 73) και σε συνδυασμό με την ...αυστηρότερη εφαρμογή των νόμων μειώθηκαν τα τμήματα από 6 σε 4
2. Πριν την έναρξη των μαθημάτων ο Δήμος μας, τακτοποίησε αρκετά το διδακτήριο. Συγκεκριμένα:
* Βάφτηκε εσωτερικά όλο το κτήριο
*Ασφαλτοστρώθηκε μεγάλο μέρος του προαυλίου
* Με ένα εσωτερικό χώρισμα δημιουργήσαμε ένα χώρο στον οποίο τακτοποιήθηκαν όλα τα ¨παλιά" όργανα του εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών για να μπορούν να αξιοποιηθούν
*Έγιναν αρκετές ξυλουργικές παρεμβάσεις
3.Οι δύο πρώτοι "περίπατοι" του σχολείου πραγματοποιήθηκαν σε Σκάλα Πολιχνίτου και Καλλονή αντίστοιχα
4.Με την ευκαιρία της 2ης Ευρωπαϊκής ημέρας "Γονείς και Σχολείο" πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο κοινή εκδήλωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων του Πολιχνίτου με κύρια ομιλήτρια την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Τριλίβα Σοφία, ψυχολόγο για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών.
5. Με μικρή καθυστέρηση προσλήφθηκαν και φέτος σχολικοί τροχονόμοι
6. Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
7. To σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα "Πάμε σινεμά" καθώς και σε άλλες σχολικές δραστηριότητες για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε σε επόμενη ενημέρωση
 
Ιούλιος  2003
Τα αποτελέσματα για τους μαθητές της Α΄ τάξης ήταν αρκετά ικανοποιητικά. Προάχθηκαν όλοι οι μαθητές και αρίστευσαν η Μαρία Ζουπαντή και η Ανθίππη Ζερβού. Τις συγχαίρουμε ολόψυχα
Τα αποτελέσματα για τους μαθητές των Β και Γ τάξεων κρίνονται μέτρια. Από τη Β τάξη αρίστευσε μόνο η Καλαθά Ιωάννα ενώ από τη Γ τάξη η Στεργία Σαββαδέλλη και η Καλατζή Ειρήνη. Τέλος από τη Β τάξη 4 μαθητές παραπέμπονται για το Σεπτέμβριο.
 
Απρίλιος  2003
1.Πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη και πολύ χρήσιμη αιμοληψία από το Βοστάνειο Νοσοκομείο για έλεγχο φορέων Μεσογειακής αναιμίας
2.Στις αρχές της καινούριας χρονιάς ενημερώθηκε, κατά την επίσκεψη του Διευθυντή του σχολείου στο Δημαρχείο, ο καινούριος Δήμαρχος μας για τα παλιά και τα καινούρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας. Υπήρξε καταρχή πολύ θετική αντιμετώπιση
3.Το καινούριο συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, επισκέφθηκε το σχολείο μας για μια εφόλης της ύλης ενημέρωση. Επίσης με πρωτοβουλία του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε φέτος, για πρώτη φορά, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας στο σχολείο μας. Στους μαθητέςκαι τον συνάδελφο που αναδείχθησαν τυχεροί δόθηκαν βιβλία από το Σύλλογο.
4.Στις αρχές Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική - προσκυνηματική επίσκεψη του σχολείου μας στο μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στην Καλλονή.
5.Στις 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής Υγείας, "Διατροφή και Υγεία"ομιλία από τον εκπρόσωπο του ΕΛΙΚΑΡ γιατρό καρδιολόγο <Β> κ. Μαριόλα Αντώνη, για την υπέρταση, τη δίαιτα και τη σωματική άσκηση.
6.Ομάδα μαθητών μας συμμετείχαν στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, προς τιμή του Ολυμπιονίκη μας Κώστα Κεντέρη, στα πλαίσια της Ολυμπιακής Παιδείας
7.Με μια πολύ όμορφη σχολική γιορτή και με τη συμμετοχή του σχολείου μας στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου τιμήσαμε την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου.Τον πανηγυρικό της μέρας εκφώνισε ο συνάδελφός μας, κ Μποσδίκος Γιάννης.
8.Στις 21 Μαρτίου και στις 4 Απριλίου οι μαθητές μας διαμαρτυρήθηκαν για τα αθώα θύματα του πολέμου στο Ιράκ, ενώ συνεχίζεται η συγκέντρωση εκπαιδευτικού και φαρμακευτικού υλικού για να προωθηθεί μεσω UNICEF
9.Η πενταήμερη εκδρομή των τελειοφοίτων μας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Μετέωρα, Μέτσοβο, Γιάννενα
10.Οι μαθητές της Β΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπειδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Σουφλί, όπου ξεναγήθηκαν στον μαγικό κόσμο του μεταξιού. Δυστυχώς όμως η επιστροφή τους συνέπεσε με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που πάγωσε όλη τη σχολική μας Κοινότητα.
11. Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής σταδιοδρομίας "οι απόφοιτοι του Λυκείου μου με βοηθούν στον επαγγελματικό προσανατολισμό μου" ήλθε στο σχολείο μας και συνομίλησε με τους μαθητές μας ο Καπετάνιος του Ε/Ο ΜΥΤΙΛΗΝΗ κ. Κλούρας Παναγιώτης Στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος περιμένουμε την Πέμπτη 18 Απριλίου τον Ευρωβουλευτή κ.Κόρακα Στρατή.
12 Εκτεταμένη δενδροφύτευση πραγματοποιήσαμε στην μεγάλη αυλή του σχολείου μας. Είναι επιτακτική ανάγκη εκτός από τη συντήρηση και το βάψιμο του διδακτηρίου να γίνει οριστική διαμόρφωση του αύλειου χώρου.
13.Να σημειώσουμε ότι το δασάκι και τα άλλα δένδρα της αυλής του σχολείου μας οφείλουν σε μεγάλο βαθμό την ύπαρξή τους στο παλιό Διευθυντή των σχολείων κ. Μοιρασγεντή Δημήτρη, στον πρώην γυμναστή μας κ. Συκά Γιάννη και στον, επίσης πρώην, επιστάτη μας, κ. Κουτρή Κυριάκο Δυστυχώς σήμερα λειτουργούμε χωρίς καθόλου βοηθητικό προσωπικό εκτός από την καθαρίστρια μας.
14. Η ημερήσια εκδρομή της Α΄τάξης πραγματοποιήθηκε σε Πέτρα, Μόλυβο
15.Και φέτος οι μαθητές μας πήραν μέρος στους πανελλήνιους διαγωνισμούς Χημείας, Φυσικής και ζωγραφικής. Το περίεργο είναι ότι χάθηκε ο φάκελος με τα έργα ζωγραφικής των μαθητών μας και δεν αξιολογήθηκαν. Και στα έργα αυτά περιλαμβάνονταν το έργο του μαθητή μας Χρήστου Ζαροδημητράκη. Να θυμάστε το όνομά του.
 
Δεκέμβριος  2002

1.Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολύ καλές προϋποθέσεις. Πλήρης ο κατάλογος των διδασκόντων από τις πρώτες μέρες και χωρίς σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.
Με τις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου δεν αλλάζουν τα αποτελέσματα του Ιουνίου. Δυστυχώς όλοι οι μαθητές μας που δεν είχαν προαχθεί τον Ιούνιο δεν τα καταφέρνουν ούτε τώρα.
Στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας υλοποιείται πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών της περιοχής μας στις νέες τεχνολογίες, το οποίο παρακολουθούν 12 δάσκαλοι και καθηγητές.
Κατά τη φετινή σχολική χρονιά στο σχολείο μας υλοποιούνται πέντε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων
Ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα την χλωρίδα της περιοχής μας και τη χρήση της για φαρμακευτικούς σκοπούς
Δυο προγράμματα Αγωγής Υγείας με θέματα σχετικά με την διατροφή και την βιοτεχνολογία και την βιοηθική
Ένα πρόγραμμα Αγωγής Καταναλωτή :"Το κόστος του δισταγμού ή της ντροπής του καταναλωτή"
Και ένα πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα:
"Οι απόφοιτοι του Λυκείου μου με βοηθούν στον επαγγελματικό προσανατολισμό μου"
Ύστερα από απόφαση του σχολικού συμβουλίου του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γυμνάσιο και το ΚΕΣΥΠ Καλλονής εκδήλωση με την ευκαιρία της Πανευρωπαϊκήε Ημέρας "Γονείς και Σχολείο"
Από τη Σχολική Βιβλιοθήκη μας πραγματοποιήθηκε μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση για την Μικρασιατική καταστροφή την οποία παρακολούθησαν εκτός από τους μαθητές μας και οι μαθητές του Γυμνασίου
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σχολική μας εκδήλωση αλλά και η παρέλαση για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου
Το σχολείο μας υποδέχτηκε το διάστημα αυτό τον Περιφερειακό Διευθυντή Β. Αιγαίου κ. Παπαδέλλη, την Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Κουρβανιού, τον σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων κ. Παπαγεωργίου, τον υπεύθυνο του ΚΕΣΥΠ Καλλονής κ. Νέμτσα και την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας κ. Μηλαρά.
Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή για το Πολυτεχνείο.
Μια εξαιρετική ενημέρωση για το AIDS μας έκανε ο γιατρός και απόφοιτος του σχολείου μας κ. Γεωργακής Αριστείδης.
Και φέτος οι μαθητές μας προσέρχονται με ασφάλεια στο σχολείο με τη βοήθεια των σχολικών τροχονόμων οι οποίοι προσλήφθηκαν ύστερα από απόφαση του Δήμου μας.
Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας που υλοποιείται στο σχολείο μας, μας επισκέφθηκε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Λέσβου κ. Πανσεληνάς και συζήτησε με τους μαθητές μας για τους στόχους και τα οράματα τους.
Στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος πήραμε μια συγκινητική επιστολή από τον Διευθυντή της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου του Harvard USA κ. Γραγουδά Ευάγγελο. Μεταξύ των άλλων γράφει:"Το να βρεις μια δουλειά και να περιμένεις τη σύνταξη είναι διανοητική αυτοκτονία" ενώ συστήνει τους μαθητές μας να διαβάσουν πολλές φορές την "Ιθάκη" του Καβάφη.

 
Ιούλιος 2002

1.Πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια της Ολυμπιακής Παιδείας, εκδήλωση με επίδειξη ολυμπιακών αθλημάτων, λαμπαδοφορία και χορευτικά παρουσία πολλών επισήμων και πλήθοςκόσμου
2.Το Λύκειο μας πιστοποιήθηκε ως ΚΣΕ για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της περιοχής στα πλαίσια του προγράμματος της Κοινωνίας της Πληροφορίας και από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει το πρώτο τμήμα με 12 επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς της Αθμιας και Βθμιας εκπαίδευσης
3. Τα αποτελέσματα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων του Ιουνίου ανέδειξαν 3 αριστούχους μαθητές από την πρώτη τάξη ( Καλαθά Ιωάννα, Βάσσο Χαράλαμπο και Χατζηπαρασκευά Σταυρούλα), 2 από τη Β τάξη (Σαββαδέλλη Στεργία και Καλατζή Ειρήνη) και 2 από την τρίτη τάξη (Συκά Στρατή και Συκά Γιώργο). Όλους τους παραπάνω συγχαίρουμε και ευχόμαστε να δικαιωθούν τελικά οι προσπάθειές τους. Εξάλλου μόνο τέσσερις μαθητές της Β τάξης παραπέμπονται στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου. Όλοι οι άλλοι προάγονται ή απολύονται

 
Απρίλιος 2002

1.Έγινε ενημέρωση των μαθητών μας από τον νοσηλευτή του ΒΙΓΝ, κ. Στρατήγα Ιγνάτιο, για το AIDS
Από κλιμάκιο του ΒΙΓΝ, έγινε αιμοληψία των μαθητών της Γ΄ τάξης του σχολείου μας για έλεγχο του στίγματος της μεσογειακής αναιμίας
Οι μαθητές μας πήραν μέρος σε αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, χαντμπώλ καθώς και σε αγώνες ανώμαλου δρόμου και στίβου με καλύτερη παρουσία στο χαντμπώλ και στο στίβο, όπου διακρίθηκαν οι μαθητές Κατρακάζας Στέλιος, Ξυνορόδου Κατερίνα και Χαλακατέβας Δημήτρης, ο οποίος προκρίθηκε και στους Πανελλήνιους αγώνες στην Αθήνα
Ο τέταρτος περίπατος του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε στην Μονή Λειμώνος και στην Καλλονή
Οι μαθητές μας παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση " τα δένδρα πεθαίνουν όρθια" από τον Πολιτιστικό Όμιλο Πολιχνίτου, όπου πρωταγωνίστηκαν και οι μαθητές του σχολείου μας Κατρακάζας Στρατής και Κοντάρας Χρήστος
Οι μαθητές μας πήραν μέρος στους Πανελλήνιους αγώνες ζωγραφικής και στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ποιήματος και διηγήματος
Έγινε ενημέρωση των μαθητών μας από διδάσκοντες του τμήματος των Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για το περιεχόμενο σπουδών του τμήματος και τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του
Πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας εκδήλωση για το παιδικό και νεανικό βιβλίο
Ύστερα από πρόσκληση του σχολείου μας, επισκέφθηκαν την βιβλιοθήκη μας, οι μεγάλοι μαθητές των Δημοτικών σχολείων του Δήμου μας
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας "ακούω, βλέπω, συγκρίνω, μαθαίνω, αποφασίζω για το μέλλον μου" που υλοποιήθηκε φέτος, εκπαιδευτική επίσκεψη στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στην Πετρόλα, στο Οινοποιείο Σπυρόπουλου στην Αρκαδία και στο ΤΕΕ Αργυροχρυσοχοϊας στη Στεμνίτσας

 
Δεκέμβριος 2001

1.Με πολυ μεγαλη επιτυχια διοργανωθηκε η γιορτη για την 28 Οκτωβριου. Ξεχωριστο τονο εδωσε η μπαντα του Δημου (απο μαθητες του Γυμνασιου και του Λυκειου μας) υπο την διευθυνση του μουσικου κ. Βογιατζη Δημητρη καθως και τα τραγουδια της μαθητριας της Α" ταξης Καλαθα Ιωαννας με συνοδεια αρμονιου απο τους μαθητες της Β ταξης Κατρακαζα Στρατη και Κουτουκα Βαγγελη.

2.Το σχολειο μας πηρε μερος, με καλη παρουσια, στην παρελαση για την 28 Οκτωβριου.
3.Η δευτερη εκδρομη πραγματοποιηθηκε στις 2 Νοεμβριου, στην Αγιασο, οπου επισκεφθηκαμε το Αναγνωστηριο και ενημερωθηκαμε για την πολισχεδη δραστηριοτητα του, προσκυνησαμε στην Παναγια και περιηγηθηκαμε τα μουσεια του προσκυνηματος και τελος ενημερωθηκαμε απο τον διευθυντη του ΤΕΕ για τις δυνατοτητες που προσφερει και τις προοπτικες του.
4.Με σημαντικη επιτυχια πραγματοποιηθηκε και η γιορτη για την επετειο της εξεγερσης του Πολυτεχνειου.
5. Aρχισε τη λειτουργια της και η υπερσυγχρονη βιβλιοθηκη του σχολειου μας στην οποια ως υπευθυνη τοποθετηθηκε η συναδελφος φιλολογος κ. Κουκαρα Μαρια
6. Το σχολειο μας συνεχισε και φετος την παραδοση του προσκυνηματος στο ξωκλησι του Αγιου Νικολαου, στις 6 Δεκεμβριου και της, στη συνεχεια, συμμετοχης στις γιορταστικες εκδηλωσεις των ψαραδων μας στη Σκαλα Πολιχνιτου.
7. Eχει προγραμματιστει, για τις 18 Δεκεμβριου, ενημερωση στα πλαισια του Προγραμματος Αγωγης Καταναλωτη, με θεμα "Αποχαιρετουμε τη δραχμη, καλωσοριζουμε το Ευρω" σχετικα με το Ευρω απο κλιμακιο της τραπεζας Ελλαδας

 
Σεπτέμβριος 2001

1.Κατά τις προαγωγικές εξετάσεις της Β τάξης τον Ιούνιο αρίστευσαν δυο μαθητές τους οποίους και συγχαίρουμε. Πρόκειται για τους μαθητές Συκά Γιώργο και Συκά Στρατή με 18,7 και 18,6 αντίστοιχα
Στις ίδιες εξετάσεις δεν προάχθηκαν δυο μαθητές από τους οποίους ο ένας προάχθηκε με τις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου
2.Κατά τις απολυτήριες εξετάσεις της Γ τάξης τον Ιούνιο απολύθηκαν όλοι οι μαθητές (21)
3. Σε ανώτερες και ανώτατες σχολές εισήχθηκαν συνολικά 13 μαθητές και 2 περσινοί (με το 10%)
4. H καινούρια χρονιά ξεκίνησε καλύτερα από την περσινή από πλευράς προσωπικού αλλά ακόμα περιμένουμε οικονομολόγο
5. Υπάρχουν μικρές ελλείψεις σε βιβλία τις οποίες αντιμετωπίζουμε "κατεβάζοντας" τα αντίστοιχα βιβλία από τη σελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
6. Άρχισε η λειτουργία των τμημάτων της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης με πολύ μεγάλη συμμετοχή μαθητών από τις 24 Σεπτεμβρίου
7. Πολύ ευχάριστη έκπληξη είναι η αύξηση των μαθητών μας από 69 πέρσι σε 79 φέτος. Να σημειωθεί ότι κανένας μαθητής του σχολείου μας δεν μετεγγράφηκε σε άλλο σχολείο ή ΤΕΙ ενώ είχαμε δυο μετεγγραφές μαθητών από άλλα σχολεία
8. Προς το παρόν επειδή δεν υπάρχει υπεύθυνος στην πολύ σύγχρονη βιβλιοθήκη που δημιουργήθηκε στο σχολείο μας θα λειτουργήσει με ευθύνη του σχολείου μας ως δανειστική μόνο για τους μαθητές μας
9. Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος σχολικός περίπατος, όπως έχει καθιερωθεί, στη Σκάλα

 
Ιούνιος 2001

1.Κατά τις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ τάξης σε σύνολο 30 μαθητών είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:
Ανεπαρκώς : 1
Σχεδόν καλά: 18
Καλά : 5
Πολύ καλά: 4
Άριστα: 2
2. Αρίστευσαν οι μαθήτριες : Καλατζή Ειρήνη με 18,8 και Σαβαδέλλη Στεργία με 18,3. Το σχολείο συγχαίρει θερμότατα τις δυο μαθήτριες
3. Από τις 8 Ιουνίου την διεύθυνση του σχολείου ανέλαβε προσωρινά ο χημικός Νικέλλης Ευστράτιος ύστερα από την παραίτηση του κ. Ευαγγέλου Κωνσταντίνου.
4. Στις 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των γονέων και των μαθητών της Α΄τάξης με θέμα την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και την ενημέρωση σχετικά με τις κατευθύνσεις και τις ιδιαιτερότητες της Β΄τάξης
5. Στις 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συγκέντρωση με πρωτοβουλία του ΚΕΣΥΠ Καλλονής για την ενημέρωση των τελειοφοίτων σχετικά με την συμπλήρωση των μηχανογραφικών των δελτίων

 
Απρίλιος 2001

1.Οι μαθητές της τρίτης τάξης με συνοδούς καθηγητές την κ. Γιαννικοπούλου Αιμιλία και τον κ. Μακρή Χρήστο στα πλαίσια προγράμματος ΣΩΚΡΑΤΗΣ-LINGUA επισκέφθηκαν από 25-3-2001 μέχρι 8-4-2001 την Ισπανία.
Ήταν η πρώτη έξοδος μαθητών του σχολείου μας από τα Ελληνικά σύνορα.
2. Οι μαθητές των Α και Β τάξεων στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης επισκέφθηκαν από 29-3-01 μέχρι 2-4-01 την Χίο. Εκεί ενημερώθηκαν για την μαστίχα στα γραφεία και στο εργοστάσιο της Ένωσης μαστιχοπαραγωγών Χίου και επισκέφθηκαν παραδοσιακούς οικισμούς (Μεστά, Όλυμποι, Αυγώνυμα ) αρχαιολογικούς χώρους(Ανάβατος) και ιερά προσκυνήματα(Νέα Μονή, Αγία Μαρκέλλα)
3. Έγινε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, από κλιμάκιο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης αιματολογικός έλεγχος στους τελειοφοίτους του σχολείου μας για την ύπαρξη στίγματος Μεσογειακής αναιμίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι πολύ χρήσιμος ο έλεγχος αυτός για τα παιδιά της περιοχής μας
4. Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν στις 16-3-01 την εμπεριστατωμένη ομιλία-παρουσίαση του "Πολιχνιάτη" γιατρού Πνευμονολόγου κ. Βλάσση Πολυχρονόπουλου για τις συνέπειες του καπνίσματος.
5.Όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας γιορταστική εκδήλωση με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου με πολύ καλές απαγγελίες ποιμάτων, τραγούδια από τη χορωδία και μουσικά κομμάτια από τα παιδιά(μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου) της μπάντας του Δήμου.
Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του σχολείου στην παρέλαση.
6.Κανείς από τους περσινούς απόφοιτους του σχολείου μας δεν δήλωση συμμετοχή για να ξαναγράψει τα εννιά, σε πανελλήνια κλίμακα εξεταζόμενα, μαθήματα που καθορίζουν της πρόσβαση στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Aντίθετα μερικοί εξεδήλωσαν την πρόθεση να συμμετάσχουν με την περσινή τους βαθμολογία για το 10% των θέσεων.
7.Εφτά απόφοιτοι παλιότερων ετών δήλωσαν συμμετοχή στις φετεινές -τελευταίες- Γενικές Εξετάσεις για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ
8.Μόνο ένα άτομο (στα 21) από τους φετεινούς τελειοφοίτους μας δεν δήλωσε συμμετοχή στην επιλογή για στρατιωτικές ή αστυνομικές σχολές
9. Στις 11 Μαϊου έχει προγραμματίσει το σχολείο μας την μονοήμερη ημερήσια εκδρομή του στην περιοχή της Γέρας και στο Πλωμάρι.