Ιστορική Ανασκόπηση
Δασκαλοι και μαθητές
Απόφοιτοι
Εργαστήρια και εξοπλισμός
project
Δραστηριότητες
Συλλογή Νομισμάτων στο λύκειό μας
Μόνιμη έκθεση Καλλιτεχνικών Δημιουργιών Ντόπιων Καλλιτεχνών
Ο Δήμος Πολιχνίτου
Ιστορία της περιοχής
Πολιτιστική κίνηση
Μονή Δαμανδρίου
Βιβλιογραφία-Συνδέσεις
Γενικά
Για μαθητές
Απόφοιτοι
Η περιοχή μας απο ψηλά
Η ζωή στο σχολείο μας
Φυσικό Περιβάλλον
Σκέψεις για μια ελκυστικότερη Χημεία
Γιατί αξίζει να επισκευτείς την περιοχή Πολιχνίτου (8/10/07)
Απαξίωση του ελληνικού εκπαιδευτικού (και όχι μόνο) συστήματος
Τρείς παραλλαγές του Δημοτικού άσματος περι της Δρακοκοντίας του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Πολιχνίτου
ΣΧ0ΛΑΙ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ
Ημέρα των Φώτων: Αγιασμός των υδάτων
Ο Καλιάμπεης, τα χτένια του Κόλπου Καλλονής και η παρολίγο Τουρκοϊταλική σύγκρουση.
Μια διαφορετική έκφραση της λαϊκής παράδοσης (Η ΛΕΣΒΟΣ άνοιξη 2009)
Η ιστορία της εκπαίδευσης στη Βρίσα. (Αντίλαλος Βρίσας Ιούν2009)
Ο Δάσκαλος Γεώργιος Ταξείδης και το "Βιβλίον Ιστορίας του Σχολείου Βρισάς (Αντίλαλος Βρίσας Ιούν2009)
Η μοναστική ζωή στον Πολιχνίτο
Η βιομηχανική Βρίσα του 20ου αιώνα
Εκφράσεις ζωής και πολιτισμού
Οι ρίζες
Ένας υπέροχος φίλος: Ο Κόλπος Καλλονής
Χημείας Οδύσσεια
Το καταλόι της Παναγίας στη Βρίσα Λέσβου

- Τηλεφωνήστε μας
-

 
8 Ιουλίου 2014

Ο μαθητής της Β' τάξης Παπαδημητρίου Παναγιώτης ήταν ένας απο τους 15 διακριθέντες μαθητές της Β' Λυκείου των περιφερειακών ενοτήτων Λέσβου Χίου και Σάμου που έλαβαν μέρος στον 28ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας που διεξήχθη στις 22/3/2014 απο την Ένωση Ελλήνων Χημικών.

 
4 Ιουλίου 2014

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα απόλυσης της Γ' τάξης αρίστευσαν οι μαθήτριες Ζερβού Κων/να και Βερβέρη Νικολεντίνα.

 
3 Ιουλίου 2014

Ολοκληρώθηκαν και φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα διακρίθηκαν, απο τη θεωρητική κατεύθυνση η Ζερβού Κων/να και η Βερβέρη Νικολεντίνα που έχουν την 31η και 34η θέση ανάμεσα στους 50 πρώτους του νησιού μας και απο την τεχνολογική ο Κατρακάζας Γρηγόρης και ο Καλαγάνης Ευστράτιος που έχουν την 20η και 24η θέση αντίστοιχα. Θερμά συγχαρητήρια στους ίδιους και στις οικογένειές τους για την επιτυχία τους αλλά και σε όλους τους αποφοίτους μας για την προσπάθειά τους.

 
27 Ιουνίου 2014

Εκδόθηκαν σήμερα από το Σύλλογο διδασκόντων τα αποτελέσματα προαγωγής των μαθητών της Α' και Β' τάξης. Απο την Α' τάξη αρίστευσαν οι μαθητές Αρμενάκης Εμμανουήλ, Καλατζή Μελίνα, Γιαννόγλου Χαρίκλεια και Τσιτσάνου Ζωγραφία ενώ από τη Β΄τάξη αρίστευσαν οι Παπαδημητρίου Παναγιώτης, Γιανναρέλλη Γεωργία, Γεωργακή Μαρία και Διαμαντής Παναγιώτης. Καλή συνέχεια στους παραπάνω και καλή επιτυχία σε όλους στις επόμενες εξεταστικές αναμετρήσεις και όχι μόνο.

 
25 Ιουνίου 2014

Το 'μακρύ σοκάκι' κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία ηλεκτρονικής εφημερίδας του 2ου Ετήσιου Διαγωνισμού Μαθητικού Εντύπου Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν με τις ιδέες τους, τα γραπτά τους, τις φωτογραφίες και τα σχόλιά τους.

 
30 Μαίου 2014

Τα project που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ήταν 4, ετήσιας διάρκειας, 2 για την Α και 2 για τη Β Λυκείου:

1η ομάδα Α Λυκείου: Φτιάχνοντας το δικό μας μηχανοκίνητο ποδήλατο

2η ομάδα Α Λυκείου: Δημιουργούμε με ξύλο κεραμίδι μαλλί και άλλα υλικά

1η ομάδα Β Λυκείου: Εξαρτησιογόνες ουσίες - ντόπινγκ

2η ομάδα Β Λυκείου: ΕΛΙΑ η τιμημένη (Σύντομη περιγραφή και συνολική εργασία)

 
28 Μαίου 2014

Τη φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας τα εξής προγράμματα:

1) Περιβαλλοντικής Αγωγής με θέμα 'ΝΕΡΟ = Ένα με τη ζωή', με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Μπαστούνη Ζ. και κ. Τριανταφυλλίδου Κ.

2) Πολιτιστικών θεμάτων με θέμα 'Δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας', με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μητσιώρη Β.

3) Πολιτιστικών θεμάτων με θέμα 'Ο αγώνας του '21 μέσα απο το δημοτικό τραγούδι', με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Γκούρα Α. απο το σχολείο μας και την κ. Βουτσά Θ. απο το Γυμνάσιο Πολιχνίτου. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετείχαν και τα δύο σχολεία δημιουργώντας μια θεατρική παράσταση που παρουσιάστηκε στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου στις 24 Μαρτίου.

 
19 Δεκεμβρίου 2013

Συνεχίζοντας την παράδοση των επιτυχιών στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ο μαθητής της Β τάξης Παπαδημητρίου Παναγιώτης διακρίθηκε στην πρώτη φάση "ΘΑΛΗΣ". Του ευχόμαστε συγχαρητήρια και καλή επιτυχία και στις επόμενες προσπάθειές του.

 
4 Σεπτεμβρίου 2013

Τα αποτελέσματα του Λυκείου μας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν και φέτος εξαιρετικά. Ευχόμαστε συγχαρητήρια σε όλους τους νέους φοιτητές καθώς και σε όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία τους.

 
25 Ιουνίου 2013

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι μαθητές μας στις πανελλαδικές εξετάσεις, με 5 απο τους 17 Παπαδημητρίου Γεώργιο, Πατσατζή Ελένη, Συμεωνίδης Χαράλαμπο απο τη Θετική και Διακορώνα Μυρσίνη και Σιδερή Αφροδίτη απο τη Θεωρητική, να είναι μέσα στους 50 πρώτους του νησιού.

Στα αποτελέσματα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων είχαμε τους παρακάτω αριστούχους: Απο την Α' τάξη οι Παπαδημητρίου Παναγιώτης, Γιανναρέλλη Γεωργία, Γεωργακή Μαρία και Διαμαντής Παναγιώτης, απο την Β' τάξη η Ζερβού Κων/να και απο την Γ' τάξη οι Παπαδημητρίου Γεώργιος, Πατσατζή Ελένη και Συμεωνίδης Χαράλαμπος.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και στους γονείς τους.

Για την αθλητική ενημέσωση της χρονιάς δείτε εδώ.

 
20 Ιουνίου 2013

Νέα επιτυχία των μαθητών μας αυτή τη φορά στο Πανελλήνιο διαγωνισμό Χημείας με τον Συμεωνίδη Χαράλαμπο στην 7η θέση και την Πατσατζή Ελένη στην 18η ανάμεσα στους 90 μαθητές με βαθμολογία πάνω απο 60 στα 100. Να σημειωθεί ότι είναι οι μοναδικοί απο όλα τα Λύκεια του νησιού. Τους ευχόμαστε συγχαρητήρια και την ίδια επιτυχία σε όλους τους αγώνες της ζωής τους.

 
18 Ιουνίου 2013

Στα πλαίσια του προγράμματος ΄΄ Βουλή των Εφήβων ΄΄ η Βερβέρη Νικολεντίνα, μαθήτρια Β΄ Λυκείου, θα συμμετάσχει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, παραγωγής και Εμπορίου της ΙΗ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων. Η μαθήτρια ανέπτυξε σκέψεις και προτάσεις που αφορούν την τωρινή κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα.
Η Νικολεντίνα, μαζί με άλλους δυο μαθητές θα εκπροσωπήσουν τον Νομό Λέσβου. Ο σύλλογος διδασκόντων του λυκείου μας, συγχαίρει την Νικολεντίνα και της ευχόμαστε να έχει ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον.
Οι εργασίες της ΙΗ' Συνόδου του προγράμματος Βουλή των Εφήβων θα πραγματοποιηθούν στο χρονικό διάστημα από 28 Ιουνίου 2013 έως και 1 Ιουλίου 2013.

 
4 Απριλίου 2013

Το 3ο τεύχος της εφημερίδας μας "μακρύ σοκάκι" είναι έτοιμο και μπορείτε να το δείτε απο το σχετικό σύνδεσμο ή από εδώ

 
20 Δεκεμβρίου 2012

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές μας Πατσατζή Ελένη και Συμεωνίδης Χαράλαμπος της Γ΄τάξης διακρίθηκαν στο διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (πρώτη φάση). Τους ευχόμαστε συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στις επόμενες φάσεις του διαγωνισμού και όχι μόνο.

 
2 Οκτωβρίου 2012

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Οι μαθητές πήραν από την αρχή τα βιβλία τους και οι καθηγητές -εκτός από ένα φιλόλογο που περιμένουμε- είναι στη θέση τους.

Μετά από πολύχρονες προσπάθειες , έγιναν εργασίες στην ταράτσα του σχολείου ώστε να στεγανοποιηθεί. Το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα οξύ καθώς η πτώση των σοβάδων, εξαιτίας της διάβρωσης από την υγρασία, αποτελούσε κίνδυνο για τους μαθητές. Ελπίζουμε οι παραπάνω εργασίες να έδωσαν οριστική λύση στο πρόβλημα.

 
5 Σεπτεμβρίου 2012

Δείτε τις επιτυχίες των αποφοίτων της σχολικής χρονιάς 11-12. Για ακόμα μία χρονιά οι μαθητές μας σημείωσαν ρεκόρ επιτυχιών και μάλιστα σε πολύ καλές σχολές των ΑΕΙ. Ευχόμαστε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

 
27 Ιουνίου 2012

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσε και την φετινή χρονιά το λύκειό μας στις πανελλαδικές εξετάσεις, με το 80% των μαθητών να έχουν γράψει πάνω από τη βάση και το 50% πάνω από 15!

Με βάση τα αποτελέσματα αρίστευσαν οι: Αλβανός Χριστόφας με βαθμό πρόσβασης 19,47 και η Τσουκαλοχωρίτη Γεωργία με 18,33.
Πολύ κοντά στο άριστα είναι επίσης και οι: Καλαγάνη Μαρίνα με 17,96 και Φρύσσα Ευαγγελία με 17,82.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα όλοι σχεδόν οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα εισαγωγής σε καλές σχολές.

Στα αποτελέσματα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων είχαμε τους παρακάτω αριστούχους: Απο την Α' τάξη οι Ζερβού Κων/να και Βερβέρη Νικολεντίνα, απο την Β' τάξη οι Παπαδημητρίου Γεώργιος, Πατσατζή Ελένη και Συμεωνίδης Χαράλαμπος και απο την Γ' τάξη οι Αλβανός Χριστόφας, Καλαγάνη Μαρίνα και Τσουκαλοχωρίτη Γεωργία .

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και στους γονείς τους.

 
8 Ιουνίου 2012

Στα πλαίσια του προγράμματος ΄΄ Βουλή των Εφήβων ΄΄ η Ελισάβετ Βαληλή , μαθήτρια Β΄ Λυκείου του σχολείου μας, θα συμμετάσχει στην Επιτροπή των Κοινωνικών Υποθέσεων της ΙΖ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων. Η μαθήτρια ανέπτυξε τις κοινωνικές διαστάσεις του καπνίσματος καθώς και τρόπους αντιμετώπισης.

Η Ελισάβετ, μαζί με άλλους δυο μαθητές από σχολεία της Μυτιλήνης θα εκπροσωπήσουν τον Νομό Λέσβου.

Ο σύλλογος διδασκόντων του λυκείου μας, συγχαίρει την Ελισάβετ και της ευχόμαστε να έχει ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον και σε άλλα επίπεδα.

Οι εργασίες της ΙΖ' Συνόδου του προγράμματος Βουλή των Εφήβων θα πραγματοποιηθούν στο χρονικό διάστημα από 31 Αυγούστου έως και 3 Σεπτεμβρίου 2012.

 
8 Απριλίου 2012

Το καινούργιο τεύχος (2ο) της σχολικής εφημερίδας "μακρύ σοκάκι" είναι έτοιμο. Για όσους δεν ξέρουν τη διεύθυνσή της μπορούν να τη διαβάσουν απο εδώ.

Στους σχολικούς αγώνες στίβου που έγιναν στη Μυτιλήνη στις 29 Μαρτίου όλοι οι μαθητές μας που συμμετείχαν είχαν πολύ καλή παρουσία. Διακρίθηκαν οι:
Καββαδάς Ευστρ. 2ος στα 400 μ.
Καλογήρου Ευαγ. 3η στα 1500 μ.
Καραγεωργίου Παν. 2ος στα 1500 μ.
Παπαηλίας Γιώρ. 1ος στο τριπλούν,
Παπαδημητρίου Γιώρ. 2ος στο τριπλούν,
Σταμογιώργος Ηλ. 1ος στα 3000 μ. και
Τσούκα Αρμ. 2ος στα 3000 μ.

 
31 Μαρτίου 2012

Το Σάββατο 24 Μαρτίου στο Πολύκεντρο, παρουσιάστηκε στο κοινό του Πολιχνίτου με μεγάλη επιτυχία, η σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε στο 2ο τεύχος της ηλεκτρονικής εφημερίδας του σχολείου που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες.

Στη διεύθυνση http://vod.sch.gr/video/view/1575.html του σχολικού δικτύου μπορείτε να δείτε και να "αξιολογήσετε" το βιντεάκι που ετοίμασαν 3 μαθήτριες για την περιοχή τους, στα πλαίσια της δράσης "Αγαπώ τον τόπο μου" .

 
28 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη παρουσία τους στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας οι μαθητές μας Πατσατζή Ελένη και Συμεωνίδης Χαράλαμπος της Β΄τάξης πέρασαν και τη δεύτερη φάση "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" . Η επόμενη φάση "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ" θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 3 Μαρτίου. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία και στην επόμενη φάση..

 
12 Φεβρουαρίου 2012
Στο βίντεο μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του project με τίτλο " Ιαματικές πηγές Πολιχνίτου"
 
24 Ιανουαρίου 2012

Με το "Νέο Σχολείο" ένα καινούργιο μάθημα εντάχθηκε στο πρόγραμμα σπουδών του Λυκείου. Το project. Ετσι η φετεινή Α Λυκείου υλοποίησε δύο προγράμματα στο πρώτο τετράμηνο:
1)Ιαματικές πηγές Πολιχνίτου.
2)Καλλωπισμός σχολικού χώρου.
Στο δεύτερο τετράμηνο ξεκίνησαν τα:
1)Η ελιά και τα προϊόντα της
2)Μεγάλοι μάγοι μικροί χημικοί
Ενώ τα προγράμματα με τα οποία θα ασχοληθούν οι άλλες τάξεις είναι:
1. Ιαματικές θερμοπηγές Πολιχνίτου - Ενεργειακή χρήση του Γεωθερμικού νερού, απο τη  Β Λυκείου και  
2. Δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας.

 
16 Ιανουαρίου 2012

Στο φετεινό διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (πρώτη φάση) διακρίθηκαν οι Πατσατζή Ελένη και Συμεωνίδης Χαράλαμπος της Β΄τάξης του Λυκείου μας. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια.

 
16 Ιανουαρίου 2012

Οι μέχρι τώρα αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου μας είναι:

Στον αγώνα ανωμάλου δρόμου που πραγματοποιήθηκε στα Πάμφιλα συμμετείχαν 5 μαθητές μας. Από αυτούς ο Ηλίας Σταμογιώργος της Γ τάξηςπήρε την 1η θέση, ενώ στην ομαδική κατάταξη η ομάδα πήρε την 3η θέση.
Στο ποδόσφαιρο η ομάδα μας έπαιξε με το Γεν. Λύκειο Μανταμάδου όπυ έχασε με σκορ 2-0 και με το Γεν. Λύκειο Ιππείου όπου κέρδισε με σκόρ 2-1
Στο χαντ-μπωλ η ομάδα των κοριτσιών πέρασε χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση, έπαιξε με την ομάδα του Γεν. Λυκείου Σαλαμίνας και έχασε με σκόρ 16-8.
Η ομάδα των αγοριών έπαιξε με το 4ο Γεν Λύκειο Μυτιλήνης και έχασε με σκορ 20-18.

 
5 Σεπτεμβρίου 2011

Και φέτος τα αποτελέσματα του Λυκείου μας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν εξαιρετικά. Οι μαθητές μας ήρθαν τρίτοι στο νησί σε ποσοστό επιτυχίας.Τους ευχόμαστε συγχαρητήρια καθώς και σε όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία τους.