Ιστορική Ανασκόπηση
Δασκαλοι και μαθητές
Απόφοιτοι
Εργαστήρια και εξοπλισμός
project
Δραστηριότητες
Συλλογή Νομισμάτων στο λύκειό μας
Μόνιμη έκθεση Καλλιτεχνικών Δημιουργιών Ντόπιων Καλλιτεχνών
Ο Δήμος Πολιχνίτου
Ιστορία της περιοχής
Πολιτιστική κίνηση
Μονή Δαμανδρίου
Βιβλιογραφία-Συνδέσεις
Γενικά
Για μαθητές
Απόφοιτοι
Η περιοχή μας απο ψηλά
Η ζωή στο σχολείο μας
Φυσικό Περιβάλλον
Σκέψεις για μια ελκυστικότερη Χημεία
Γιατί αξίζει να επισκευτείς την περιοχή Πολιχνίτου (8/10/07)
Απαξίωση του ελληνικού εκπαιδευτικού (και όχι μόνο) συστήματος
Τρείς παραλλαγές του Δημοτικού άσματος περι της Δρακοκοντίας του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Πολιχνίτου
ΣΧ0ΛΑΙ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ
Ημέρα των Φώτων: Αγιασμός των υδάτων
Ο Καλιάμπεης, τα χτένια του Κόλπου Καλλονής και η παρολίγο Τουρκοϊταλική σύγκρουση.
Μια διαφορετική έκφραση της λαϊκής παράδοσης (Η ΛΕΣΒΟΣ άνοιξη 2009)
Η ιστορία της εκπαίδευσης στη Βρίσα. (Αντίλαλος Βρίσας Ιούν2009)
Ο Δάσκαλος Γεώργιος Ταξείδης και το "Βιβλίον Ιστορίας του Σχολείου Βρισάς (Αντίλαλος Βρίσας Ιούν2009)
Η μοναστική ζωή στον Πολιχνίτο
Η βιομηχανική Βρίσα του 20ου αιώνα
Εκφράσεις ζωής και πολιτισμού
Οι ρίζες
Ένας υπέροχος φίλος: Ο Κόλπος Καλλονής
Χημείας Οδύσσεια
Το καταλόι της Παναγίας στη Βρίσα Λέσβου

- Τηλεφωνήστε μας
-

 
9 Ιουλίου 2011

Στα πλαίσια του προγράμματος ΄΄ Βουλή των Εφήβων ΄΄ η Κατερίνα Αδρεαδέλλη, μαθήτρια της Β΄ Λυκείου, θα συμμετάσχει στην Επιτροπή των Κοινωνικών Υποθέσεων  της ΙΣΤ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων. Η μαθήτρια μαζί με τους άλλους δυο μαθητές έφηβους βουλευτές ,από σχολεία της Μυτιλήνης, θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τον Νομό μας  εκφράζοντας με έναν  δικό τους  τρόπο, έντονους κοινωνικούς προβληματισμούς άλλα και να παρουσιάσουν προτάσεις που αφορούν το μέλλον τους . Ο σύλλογος διδασκόντων του λυκείου μας, συγχαίρει την Κατερίνα και της ευχόμαστε  να έχει ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον και σε άλλα επίπεδα.

Η Κατερίνα παρέθεσε συνέντευξη στην εφημερίδα ΄΄Εμπρός΄΄
http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=f124f57c-d4bd-4f9a-a92c-b9c8ba7562cc   )

Στα αποτελέσματα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων είχαμε τους παρακάτω αριστούχους: Απο την Α' τάξη οι Παπαδημητρίου Γεώργιος, Πατσατζή Ελένη και Συμεωνίδης Χαράλαμπος, απο την Β' τάξη ο Αλβανός Χριστόφας και απο την Γ' τάξη η Δαγκλή Ελένη.

 
4 Μαϊου 2011

Το σχολείο μας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων 2011 της εφημερίδας ''ΤΑ ΝΕΑ'' και πήρε το βραβείο Καλύτερης ηλεκτρονικής εφημερίδας. Ευχόμαστε να συνεχιστεί η προσπάθεια και να δούμε και άλλα ακόμα καλύτερα τεύχη.

 
2 Μαϊου 2011

Το Σάββατο 30/4 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία απο τη θεατρική ομάδα του σχολείου μας η παράσταση «Δώρο Θεού, ο άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος και η Μυτιλήνη» στο πλαίσιο του ομώνυμου πολιτιστικού προγράμματος, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Βουτσά Θεοδώρας (θεατρολόγος-φιλόλογος). Το έργο δραματοποίησε το βίο του αγίου Θεοδώρου, πολιούχου Μυτιλήνης μέσα από διαδοχικές σκηνές που φώτιζαν από διαφορετικές πλευρές την προσωπικότητα του αγίου.

Επαιξαν οι μαθητές:
Γιαννόγλου Χρήστος: νεαρός, άσωτος υιός, άγιος Θεόδωρος
Εύη Φρύσσα: Μάνα του αγίου Θεοδώρου 
Χρήστος Καβαλίκας:Άγιος Θεόδωρος σε μικρή ηλικία  
Πατσατζής Στέφανος: πατέρας ασώτου, σωματοφύλακας, Γιώργης
Παπαδημητρίου Γιώργος: φίλος ασώτου, Μεχμέτ
Πετρέλλης Μιχάλης: φίλος ασώτου, Μαχμούτ, τούρκος κριτής, Στρατήγος
Πατσατζή Ελένη:Αφηγήτρια Λεμονού Ελένη:Αφηγήτρια
Διακορώνα Μυρσίνη: Αφηγήτρια Κοντού Ειρήνη: Αφηγήτρια
Καλογήρου Λίνα: ΣεϊλάΤσούκα Ελευθερία: Ρηνιώ Γεωργακή Μαρία: Μυρσινιώ

Χόρεψαν με την καθοδήγηση του κ.Τζαννή Δημήτρη (γυμναστή) καθηγητή του Γυμνασίου οι παρακάτω μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου.
Αναστασίου Χρυσούλα, Ασβεστάς Άγγελος, Βερβέρη Νικολεντίνα, Γιατρέλη Χρύσα, Δαλβαδάνης Στρατής, Ζερβού Κων/να, Θεοδωρή Ραφαέλα,  Κατρακάζας Γρηγόρης, Κούτουκα Σόνια, Μαργαρίτη Μαρία, Πατσατζής Στράτος, Προκοπίου ΑιμιλίαΑλβανός Χριστόφας, Πατσατζής Στέφανος.                 
  

Χανούμισσες: Ζούρου Χριστίνα, Καβαλίκα Εύα, Καλογήρου Λίνα, Κανδηλανάπτη Γεωργία, Τσούκα Ελευθερία

 

 
29 Απριλίου 2011

Μπορείτε να διαβάσετε το 1ο τεύχος της ηλεκτρονικής εφημερίδας του σχολείου μας στη διεύθυνση www.makrisokaki.mysch.gr
 
26 Απριλίου 2011

Το Σάββατο 30 Απριλίου στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου θα δοθεί η θεατρική παράσταση "Δώρο Θεού"-Ο Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος και η Μυτιλήνη. Πριν την παράσταση θα απονεμηθούν τα βραβεία στους νικητές του διαγωνισμού "Θάλαττα-Θάλαττα" της Σχολικής Βιβλιοθήκης.
Η παράσταση θα επαναληφθεί στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 6 Μαϊου.
 
15 Απριλίου 2011

Η εκδρομή της Α' και Β' Λυκείου έγινε φέτος απο κοινού, το περασμένο σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, στη Χίο,ενώ η Γ' Λυκείου πήγε την Δευτέρα μονοήμερη εκδρομή στην Πέτρα και το Μόλυβο.
 
6 Απριλίου 2011

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού 'Θάλαττα - Θάλαττα' της σχολικής βιβλιοθήκης .
Μπορείτε να τα δείτε εδώ.

 
26 Μαρτίου 2011
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η σχολική γιορτή για την 25η Μαρτίου. Σε κοινή εκδήλωση με το Γυμνάσιο Πολιχνίτου οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα και χόρεψαν με τη συνοδία της ορχήστρας και της χορωδίας.
 
20 Μαρτίου 2011

Ο διαγωνισμός της σχολικής βιβλιοθήκης τελείωσε, οι επιτροπές συνεδριάζουν και αναμένουμε τα αποτελέσματα.
Λόγω βλάβης στο server του σχολικού δικτύου που φιλοξενεί τις ιστοσελίδες ξαναείδαμε για λίγες μέρες την παλιά μας σελίδα.

 
7 Μαρτίου 2011
Η σελίδα μας άλλαξε εμφάνιση. Ζητάμε συγνώμη για τα τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν σ' αυτή τη μεταβατική φάση. Παρατηρήσεις και συμβουλές ευπρόσδεκτες.
 
24 Ιανουαρίου 2011
Φέτος στον διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας "ΘΑΛΗΣ" διακρίθηκαν απο το σχολείο μας τρείς μαθητές απο την Α΄τάξη. Οι Παπαδημητρίου Γιώργος, Πατσατζή Ελένη και Συμεωνίδης Χαράλαμπος. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια.
 
13 Ιανουαρίου 2011
Τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν φέτος είναι:
1. Δώρο θεού ο Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος και η Μυτιλήνη
2. Η μουσική παράδοση της Λέσβου
3. Αυτοεκτίμηση και συναίσθημα
4. Εθελοντισμός και υγεία = Προσφορά ιστών και οργάνων
5. Θρησκευτικές - πολιτιστικές αναζητήσεις για τις μεγάλες θρησκείες του κόσμου.
6. Άγχος - κατάθλιψη- δεξιότητες αντιμετώπισής τους.
7. Δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας.
8. Α Λυκείου .τρίτη ηλικία-γέφυρες επικοινωνίας
9. Επαγγέλματα του χθες και του σήμερα
 
21 Δεκεμβρίου 2010
Πολύ καλή η παρουσία και των αγοριών και των κοριτσιών μας στους χθεσινούς αγώνες Χάντμπολ στο κλειστό γήπεδο της Νεάπολης, με το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης. Κόντρα στις επευφημίες της κερκίδας που ήταν, γεμάτη με μαθητές του 3ου Λυκείου, τα αγόρια χάσανε την τελευταία στιγμή τον αγώνα με 10-13 ενώ τα κορίτσια νίκησαν με 19-15. Ετσι τα κορίτσια πήραν την 1η θέση στο νησί και συνεχίζουν στην επόμενη φάση, ενώ τα αγόρια πήραν τη 2η θέση.
 
16 Δεκεμβρίου 2010

Στις 9-12-10 στους αγώνες ανωμάλου δρόμου που πραγματοποιήθηκαν στα Πάμφιλα η ομάδα των αγοριών πήρε την 1η ομαδική νίκη. Συμμετείχαν οι Σταμογιώργος Ηλίας(3η θέση με χρόνο 15'37''30),Μαζέλι Ντοριαν(4η θέση με χρόνο 15'40''32) ,Στρόρα Γιουτζινο(8η θέση με χρόνο 15'54''11), Τσούκα Αρμάντο(12η θέση),Ασβεστάς Γιώργος (13η θέση),. Στα κορίτσια η Τσούκα Ιρένε πήρε την 5η θέση με χρόνο 14' 01'' 12.
Στις 23/11/10 στο γήπεδο της Αγ.Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ποδοσφαίρου με την ομάδα του Ιππείου. Ο αγώνας έληξε 2-2 και πήγαμε στα πέναλτι όπου χάσαμε με 4-5. Στην ομάδα του σχολείου μας συμμετείχαν οι μαθητές: Αλβανός, Αλεξίου, Ασβεστάς, Γερακέλλης(αναπληρωματικός), Γιαννόγλου Χ. (αλλαγή), Γόμος(αναπληρωματικός), Ζεϊβέκης, Θερμιώτης, Καραγεωργίου, Μιμής, Μίστρος(αναπληρωματικός), Ξυνός, Σπυρέλλης, Σταμογιώργος (αναπληρωματικός), Στρόρα, Συμεωνίδης(αναπληρωματικός), Τσούκα.
Την Παρασκευή 12/11/10 η θεατρική ομάδα του ''Μπάλου'' ανέβασε με επιτυχία στο Πολύκεντρο του Δήμου, τη θεατρική παράσταση ''Η απελευθέρωση του νησιού''.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι σχολικές εορτές της 28ης Οκτωβρίου και 17ης Νοέμβρη.

 
8 Οκτωβρίου 2010
Ολοκληρώθηκε στα τέλη του Σεπέμβρη η προσπάθεια συγκέντρωσης χαρτιού για ανακύκλωση που ξεκίνησε τη σχολική χρονιά 2009-10, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών για την προστασία του Περιβάλλοντος. Συγκεντρώθηκαν απο τους μαθητές περίπου 8 τόνοι χαρτιού, που προέκυψε απο τη σχολική και οικογενειακή τους δραστηριότητα. Σε συννενόηση με το υπεύθυνο της Περιβ. Εκπ/σης κ. Κιουρέλλη και τη συνδρομή του Δήμου Πολιχνίτου, ο οποίος διέθεσε 2 αυτοκίνητα, το χαρτί προωθήθηκε για ανακύκλωση.
 
1 Οκτωβρίου 2010

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε:
1)Με τον αγιασμό των μαθητών στις 13-9-2010 , τον οποίο τέλεσαν οι ιερείς της μονής Δαμανδρίου και των ενοριών Πολιχνίτου. Παρευρέθηκε ο δήμαρχος Πολιχνίτου κ.Συκάς Ιωάννης ο οποίος χαιρέτησε και ευχήθηκε ''καλή χρονιά'' σε μαθητές και καθηγητές καθώς και εκπρόσωποι του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων οι οποίοι πρόσφεραν γλυκά και χυμούς.
2) Με ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, κυρίως φιλολόγων, οι οποίες καλύφθηκαν άμεσα. Εξακολουθεί όμως να μην έχει καλυφθεί το κενό των Γαλλικών και των 5 ωρών στα Μαθηματικά.
3) Με τη διανομή των σχολικών βιβλίων. Μερικά όμως βιβλία δεν έχουν ακόμα αποσταλλεί και τα αναπληρώνουμε με φωτοτυπίες.
4) Με την ανακατασκευή των γηπέδων βόλλεϋ, μπάσκετ, χάντμπωλ και του γυμναστηρίου του σχολείου μας τα οποία στρώθηκαν με πλαστικό χρώμα..
Στις 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των πενταμελών και των 15/μελών συμβουλίων του σχολείου μας.

 
26 Αυγούστου 2010

Εξαιρετικά ήταν για μια ακόμα φορά στο Λύκειο μας τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι μαθητές μας συνεχίζοντας την "παράδοση" των τελευταίων χρόνων πέτυχαν σε ποσοστό 88%. Συγκεκριμένα από τους 25 μαθητές της Γ τάξης εισήχθηκαν σε τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ οι 22. Είκοσι μαθητές εισήχθηκαν με τις πανελλαδικές εξετάσεις και δυο μαθήτριες από την Αλβανία εκμεταλλεύτηκαν τη δυνατοτήτα πρόσβασης ως αλλοδαπές. Συγκεκριμένα η Τερζίου Μανιόλα πέτυχε στη Φιλολογία Θεσαλονίκης και η Στρόρα Φλωρίντα σε ΤΕΙ της Κεφαλονιάς. Τους υπόλοιπους επιτυχόντες μπορείτε να δείτε εδώ.
Αλλαγή φρουράς από το Σεπτέμβριο στο Λύκειό μας. Τον μέχρι τώρα διευθυντή του σχολείου Νικέλλη Στρατή, χημικό, ο οποίος υπηρέτησε στο Λύκειο Πολιχνίτου επί 32 χρόνια θα διαδεχθεί η Σαλταμάρα Βασιλεία, φιλόλογος.