Ιστορική Ανασκόπηση
Δασκαλοι και μαθητές
Απόφοιτοι
Δραστηριότητες
Συλλογή Νομισμάτων στο λύκειό μας
Μόνιμη έκθεση Καλλιτεχνικών Δημιουργιών Ντόπιων Καλλιτεχνών
Ο Δήμος Πολιχνίτου
Ιστορία της περιοχής
Πολιτιστική κίνηση
Μονή Δαμανδρίου
Βιβλιογραφία-Συνδέσεις
Γενικά
Απόφοιτοι
Η περιοχή μας απο ψηλά
Η ζωή στο σχολείο μας
Φυσικό Περιβάλλον
Σκέψεις για μια ελκυστικότερη Χημεία
Γιατί αξίζει να επισκευτείς την περιοχή Πολιχνίτου (8/10/07)
Απαξίωση του ελληνικού εκπαιδευτικού (και όχι μόνο) συστήματος
Τρείς παραλλαγές του Δημοτικού άσματος περι της Δρακοκοντίας του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Πολιχνίτου
ΣΧ0ΛΑΙ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ
Ημέρα των Φώτων: Αγιασμός των υδάτων
Ο Καλιάμπεης, τα χτένια του Κόλπου Καλλονής και η παρολίγο Τουρκοϊταλική σύγκρουση.
Μια διαφορετική έκφραση της λαϊκής παράδοσης (Η ΛΕΣΒΟΣ άνοιξη 2009)
Η ιστορία της εκπαίδευσης στη Βρίσα. (Αντίλαλος Βρίσας Ιούν2009)
Ο Δάσκαλος Γεώργιος Ταξείδης και το "Βιβλίον Ιστορίας του Σχολείου Βρισάς (Αντίλαλος Βρίσας Ιούν2009)
Η μοναστική ζωή στον Πολιχνίτο
Η βιομηχανική Βρίσα του 20ου αιώνα
Εκφράσεις ζωής και πολιτισμού
Οι ρίζες
Ένας υπέροχος φίλος: Ο Κόλπος Καλλονής
Χημείας Οδύσσεια
Το καταλόι της Παναγίας στη Βρίσα Λέσβου

- Τηλεφωνήστε μας
-

project

 

Πολιτιστικών θεμάτων

*2014-2015:

«Το αγόρι με τη βαλίτσα» θεατρική παράσταση με υπεύθυνες καθηγήτριες τις φιλολόγους Ελένη Μπενέκου και Άννα Γκούρα . Η παράσταση δώθηκε στις 10 Μαϊου στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου, και συμμετείχαν 28 μαθητές. Λίγα λόγια για το έργο μπορείτε να διαβάσετε στην εφημερίδα του σχολείου.

''Δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας'' με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ.Μητσιώρη Βάϊα καθηγήτρια πληροφορικής και την κ.Μπενέκου Ελένη φιλόλογο του σχολείου.

*2013-2014:

''Ο αγώνας του '21 μέσα απο το δημοτικό τραγούδι'' θεατρική παράσταση με υπεύθυνες καθηγήτριες τη Θεοδώρα Βουτσά φιλόλογο - θεατρολόγο απο το Γυμνάσιο Πολιχνίτου και την Άννα Γκούρα φιλόλογο του σχολείου μας. Στην παράσταση που δώθηκε στις 24 Μαρτίου στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου, συμμετείχαν μαθητές και απο τα δύο σχολεία.

''Δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας'' με υπεύθυνη την Μητσιώρη Βάϊα. καθηγήτρια πληροφορικής του σχολείου.

*2011-2012: ''θέλετε δέντρα ανθίσετε, θέλετε μαραθείτε'' θεατρική παράσταση με υπεύθυνες καθηγήτριες τη Θεοδώρα Βουτσά, φιλόλογο - θεατρολόγο και την Άννα Γκούρα, φιλόλογο και μαθητές απ' το Γυμνάσιο και το Λύκειο

*2010-2011: ''Η μουσική παράδοση της Λέσβου''.

Τη σχολική χρονιά 2009-2010 στο σχολείο μας υλοποιείται πολιτιστικό πρόγραμμα απ' τη θεατρική ομάδα με θέμα: "Ρωμαίος και Ιουλιέτα: οι μεταμορφώσεις του έρωτα" με υπεύθυνες καθηγήτριες τη Θεοδώρα Βουτσά, φιλόλογο - θεατρολόγο και την Άννα Γκούρα, φιλόλογο και μαθητές απ' την Α΄ και Β΄ τάξη.

Τη φετινή σχολική χρονιά 2008-2009 υλοποιούνται δυο πολιτιστικά προγράμματα:

* Η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. Ιστορία-εξέλιξη-προοπτικές με υπεύθυνους καθηγητές την Βουτσά θεοδώρα, φιλόλογο και το Στρατή Νικέλλη, χημικό και τους μαθητές της Α΄ τάξης

* Συγγραφή, μετάφραση και παρουσίαση θεατρικού έργου σχετικού με στοιχεία Γαλλικής και Ελληνικής κουλτούρας με υπεύθυνη καθηγήτρια την αγγελική Μπαμνιώτη, γαλλικής φιλολογίας και μαθητές από την Α΄ τάξη.

Το σχολικό έτος 2007-08 υλοποιούνται δυο πολιτιστικά προγράμματα

* "Διαπολιτισμική εκπαίδευση. Ήθη και έθιμα στα Βαλκάνια. Η περίπτωση της Αλβανίας" με ομάδα παιδιών από την Ελλάδα και την Αλβανία και υπέυθυνους καθηγητές την Άννα Γκούρα και το Στρατή Νικέλλη.

* "Ελληνικές διάλεκτοι και πολιτιστική κληρονομιά. Λέσβος -Πελοπόνησος" με υπέυθυνους καθηγητές την Ευαγγελία Καρακατσάνη και την Παναγιώτα Αργύρη.

Το σχολικό έτος 2006-07 υλοποιούμε στο Λύκειό μας το πρόγραμμα "Η παράδοση στο κοινωνικό "γίγνεσθαι" του σήμερα με τους μαθητές του Α1 και υπεύθυνους καθηγητές τους Νικέλλη Στρατή και Αλεντά Γρηγόρη.

Κατά τη σχολική χρονιά 2005-06 Ομάδα μαθητών της Α' τάξης (Αλβανού Στ., Καββαδά Στ. Καλατζή Γιαν, Γιαναρέλλης Γ, Λάσκαρης Νίκος, Καραπατάκη Πόπη, Σαββαδέλλη Δήμητρα, Κουγκούλιου Μαρ, Κοπάνου Ελένη, Φωτεινού Αφ.) με υπεύθυνους καθηγητές τους Νικέλλη Στρατή και Λινάρδου Χρυσούλα, κατάγράψαμε την πολιτιστική δραστηριότητα της περιοχής μας. Το αποτέλεσμα της εργασίας μας (100 σελίδες) εκδόθηκε και διανέμεται δωρεάν με τον τίτλο"Εκφράσεις ζωής και πολιτισμού".