Ιστορική Ανασκόπηση
Δασκαλοι και μαθητές
Απόφοιτοι
Εργαστήρια και εξοπλισμός
project
Δραστηριότητες
Συλλογή Νομισμάτων στο λύκειό μας
Μόνιμη έκθεση Καλλιτεχνικών Δημιουργιών Ντόπιων Καλλιτεχνών
Ο Δήμος Πολιχνίτου
Ιστορία της περιοχής
Πολιτιστική κίνηση
Μονή Δαμανδρίου
Βιβλιογραφία-Συνδέσεις
Γενικά
Για μαθητές
Απόφοιτοι
Η περιοχή μας απο ψηλά
Η ζωή στο σχολείο μας
Φυσικό Περιβάλλον
Σκέψεις για μια ελκυστικότερη Χημεία
Γιατί αξίζει να επισκευτείς την περιοχή Πολιχνίτου (8/10/07)
Απαξίωση του ελληνικού εκπαιδευτικού (και όχι μόνο) συστήματος
Τρείς παραλλαγές του Δημοτικού άσματος περι της Δρακοκοντίας του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Πολιχνίτου
ΣΧ0ΛΑΙ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ
Ημέρα των Φώτων: Αγιασμός των υδάτων
Ο Καλιάμπεης, τα χτένια του Κόλπου Καλλονής και η παρολίγο Τουρκοϊταλική σύγκρουση.
Μια διαφορετική έκφραση της λαϊκής παράδοσης (Η ΛΕΣΒΟΣ άνοιξη 2009)
Η ιστορία της εκπαίδευσης στη Βρίσα. (Αντίλαλος Βρίσας Ιούν2009)
Ο Δάσκαλος Γεώργιος Ταξείδης και το "Βιβλίον Ιστορίας του Σχολείου Βρισάς (Αντίλαλος Βρίσας Ιούν2009)
Η μοναστική ζωή στον Πολιχνίτο
Η βιομηχανική Βρίσα του 20ου αιώνα
Εκφράσεις ζωής και πολιτισμού
Οι ρίζες
Ένας υπέροχος φίλος: Ο Κόλπος Καλλονής
Χημείας Οδύσσεια
Το καταλόι της Παναγίας στη Βρίσα Λέσβου

- Τηλεφωνήστε μας
-

 

Β. Αθλητικά νέα

Σχολικό έτος 2014-15

Στους σχολικούς αγώνες στίβου που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 19 Μαρτίου στη Μυτιλήνη, οι μαθητές μας έφεραν τις παρακάτω θέσεις:

ΑΓΟΡΙΑ
Ακόντιο Καραπαναγιωτίδης Μανώλης 5ος
Μήκος Αλεξίου Ιωάννης 5ος
  Καραευαγγέλου Παναγιώτης. 9ος
Τριπλούν Σταυρακέλλης Παναγιώτης 2ος
100 μ. Αννίτσα Μπογκτάν 6ος
  Βελάη Αλκίνοος 7ος
400 μ. Προκοπίου Στρατής 4ος
1500 μ. Λόκος Δημήτρης 2ος
  Βαληλής Σταύρος 6ος
ΚΟΡΙΤΣΙΑ
Σφαίρα Πλάκα Αλεξάνδρα
  Νικέλλη Ελπινίκη
Μήκος Χυμέτη Νεντηγόνα
  Μίστρου Μυρσίνη
100 μ. Γεωργακή Ειρήνη
1500 μ. Μαζέλλη Ελγκα
  Χυμέτη Αντιγόνα
3000 μ. Στρόρα Νικολέτα

Σχολικό έτος 2012-13

Στον ανώμαλο δρόμο είχαμε το 1ο ομαδικό για την ομάδα των αγοριών με τους Καγιάτσκα (2), Τσούκα (5) Λόκο(6), Μαζέλι Έρι(17) και Κατρακάζα(24) ενώ στα κορίτσια η Τσούκα Σύλ.ήρε την 6η θέση. Στο στίβο διακρίθηκαν στα 1500μ. οι Λόκος(2) και καστανάκης(13), στα 200μ. ο Καγιάσκα πήρε την 1η θέση και στη σφαίρα ο Ασβεστάς την 8η, ενώ στα 1500μ κοριτσιών η Λόκου πήρε την 6η θέση. Στο ποδόσφαιρο η πορεία έληξε άδοξα με ήττα 2-1 απο την Αγιάσο στον 1ο αγώνα.

Σχολικό έτος 2009-10

Ποδόσφαιρο

Στον τελικό αγώνα ποδοσφαίρου για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας Λυκείων του νησιού μας, που έγινε την Πέμπτη 21 Ιαν στο γήπεδο Θερμής το Λύκειό μας αναδείχτηκε ισόπαλο 0-0 με το 4ο Λύκειο Μυτιλήνης. Για άλλη μια φορά (και πέρσι είχε γίνει το ίδιο) αποκλειστήκαμε στα πέναλτυ.Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που αγωνίστηκαν και στο γυμναστή του σχολείου μας κ. Στρατή Αλεξίου για το γεγονός ότι εδώ και δυο χρόνια δεν έχουν ηττηθεί καμιά φορά.

Στον τρίτο αγώνα της η ομάδα μας αντιμετώπισε το Λύκειο Καλλονής στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής και νίκησε με 1-0. Το γκολ πέτυχε ο Στρατής Θερμιώτης. Έτσι προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο τελικό του σχολικού πρωταθλήματος για το νησί μας και στις 21 Ιαν θα αντιμετωπίσει το 4ο Λύκειο Μυτιλήνης στο γήπεδο της Θερμής.

Στο δεύτερο αγώνα της η ομάδα του Λυκείου μας κατέβηκε στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής με περισσή υπεροψία απέναντι στην ομάδα του Λυκείου Μανταμάδου με αποτέλεσμα να χάνει, μέχρι το 60 περίπου, με 3-0. Στη συνέχεια συνήλθαν οι παίκτες μας και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με 3-3. Τα γκολ πετυχαν οι Δημήτρης Μιμής και Χρήστος Γιαννόγλου (2). Στα πέναλτι προκρίθηκε η ομάδα του Λυκείου μας με 10-9

Στον πρώτο της αγώνα η ομάδα ποδοσφαίρου του Λυκείου μας στο γήπεδο της Θερμής νίκησε την ομάδα του Λυκείου Ιππείου με 1-0. Το τέρμα πέτυχε ο Γιάννης Βάλιακας.

Φέτος στο χάντ μπωλ η ανανεωμένη ομάδα μας δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε απ' τον 1ο γύρο. Το ίδιο και με την ομάδα των κοριτσιών.

Σχολικό έτος 2008-09

Πρωτάθλημα handball

Με μια νίκη στο ενεργητικό της επέστρεψε η ομάδα χαντμπωλ από την Κατερίνη. Συγκεκριμένα έχασε από το Λύκειο του Κιλκίς και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και νίκησε το Λύκειο του Ρίο. Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που το Λύκειό μας συμπεριλαμβάνεται στην τελική οχτάδα και αυτό κάτι λέει για το ακριτικό και με μικρό αριθμό μαθητών Λύκειό μας. Φέτος μάλιστα πετύχαμε και την πρώτη νίκη μας στην τελική οχτάδα. Συγχαρητήρια στους αθλητές και τους γυμναστές.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα χαντμπωλ των αγοριών του σχολείου μας κατάφερε να φτάσει στην τελική οκτάδα. Οι αγώνες της τρίτης φάσης θα γίνουν από 5 μέχρι 8 Μαρτίου στην Κατερίνη.

Για να προκριθεί η ομάδα μας πέτυχε τα εξής αποτελέσματα

Γ.Λ.Πολιχνίτου-Γ.Λ.Μανταμάδου 30-5

Γ.Λ, Πολιχνίτου-Λύκειο Χίου19-9

Γ.Λ. Πολιχνίτου-Ελληνογαλική Σχολή Πειραιά 19-15

Και φέτος η παρουσία του σχολείου μας στο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου ήταν εξαιρετική με την κατάκτηση της 2ης θέσης και απ' τις δυο ομάδες (αγοριών και κοριτσιών)

Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2008-2009

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ - ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ 0-5

ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ 0-1

ΛΥΚΕΙΟ ΓΕΡΑΣ-ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ 1-3

4ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ 1-1

Σχολικό έτος 2007-08

15 μετάλια έφεραν οι μαθητές μας, οι οποίοι πήραν μέρος στους σχολικούς αγώνες στίβου (Μυτιλήνη 28-2-2008). τα τέσσερα χρυσά απέσπασαν οι Φούλας Άγγελος, Βρύσαλη Μαίρη, Καλαθάς Γιώργος και Πανταζή Παναγιώτα. Τα οχτώ αργυρά κατέκτησαν οι Καρδάτος Ραφαήλ, Σιδερή Χαρά, Μάρκου Αποστόλης, Ρουμελιώτης Αντώνης, Μιμής Δημήτρης, Γανωτή Ηλέκτρα, Βάλιακα Αγγελική, Πορτογλής Στρατής. Τέλος τα τρία χάλκινα μας έφεραν οι Βενετής Γιάννης, Γιαναρέλλη Χαρούλα, και Στρόρα Ειρήνη - Φλωρίντα. τα αγωνίσματα στα οποία διέπρεψαν οι μαθητές μας ήταν οι δρόμοι και τα άλματα. Μπράβο τους. Τα συγχαρητήρια δικαιωματικά ανήκουν και στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Στρατή Αλεξίου.

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση της ομάδας χαντμπωλ του Λυκείου μας στον αγώνα με την Ελληνογαλλική Σχολή του Πειραιά, που διεξήχθη στον Πειραιά στις 5 Φεβ. Η ομάδα μας κάτω απ' τις οδηγίες του κ. Τζαννή Δημήτρη επικράτησε με 23-12. Η ομάδα μας αγωνίστηκε με τους Πορτογλή Στρατή (τερματοφύλακα), Καλαθά Γιώργο (4), Συκά Σάββα (1), Φούλα Άγγελο (3), Συκά Ανδρέα(5) Πατσατζή Δημήτρη(2), Μυγιάκη Αντώνη(1), Μάρκου Αποστόλη (7), Αράπογλου Μπάμπη, Λεμονό Σάββα, Βάλιακα Γιάννη, Καναλίκα Άκη, και Διακορώνα Τάσο.

Εξίσου σημαντική ήταν η επιτυχία και στο δεύερο αγώνα με το Λύκειο Σάμου στον οποίο επικράτησε άνετα με21-5. μετά την επιτυχία αυτή η ομάδα πέρασε στους 8 και θα πάρει μέρος στην τελική φάση, που φέτος α διεξαχθεί στη Κύπρο. Η ομάδα αγωνίστηκε με τους Πορτογλή Στρατή (τερματοφύλακα), Καλαθά Γιώργο (3), Συκά Σάββα (1), Φούλα Άγγελο (1), Συκά Ανδρέα(7) Πατσατζή Δημήτρη(1), Μυγιάκη Αντώνη(2), Μάρκου Αποστόλη (6), Αράπογλου Μπάμπη, Λεμονό Σάββα, Βάλιακα Γιάννη, Καναλίκα Άκη, και Διακορώνα Τάσο.

* Στον ανώμαλο δρόμο των σχολείων της Β/θμιας Εκπ/σης Λέσβου οι ομάδες τόσο των αγοριών όσο και των κοριτσιών του σχολείου μας πέτυχαν να αναδειχθούν δευτεραθλητές στην ομαδική βαθμολογία. Η επιτυχία τους αυτή κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν υπάρχει στην περιοχή μας αθλητικός σύλλογος με τμήμα στίβου για να προπονούνται οι αθλητές - μαθητές.

* Στο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου το Λύκειό μας νίκησε την ομάδα του λυκείου Αγιάσου στις 17-12-07 με 2-0 σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Βασιλικών. Ο προπονητής της ομάδας μας καθηγητής Φ.Α. κος Αλεξίου Στρατής μερίμνησε ώστε στο τέλος του αγώνα να μοιραστεί σ' όλους όσους αγωνίστηκαν ζεστό τσάι.

"Νους υγιής εν σώματι υγιή".

Πιστοί στο παραπάνω ρητό οι μαθητές μας ασχολούνται ενεργά και με τον αθλητισμό. Έτσι το σχολείο μας παίρνει μέρος πάντα στα διάφορα σχολικά πρωταθλήματα με αρκετές επιτυχίες.
Πολλές φορές μαθητές μας έχουν διακριθεί σε ομαδικά και ατομικά αγωνίσματα.

Ιδιαίτερη αναφορά όμως αξίζει στις ομάδες χειροσφαίρισης (hantball) αγοριών και κοριτσιών μας τα οποία αρκετές φορές, όπως και φέτος (2001-02 ), έχουν πετύχει την πρώτη θέση στους νομαρχιακούς αγώνες και έχουν εκπροσωπήσει το Νομό μας στους Περιφερειακούς αγώνες, στην Αθήνα

Το σχολικό έτος 2003-04 αντίστοιχη επιτυχία είχε και η Ομάδα χειροσφαίρισης των αγοριών  μας. Η επιτυχία αυτή επαναλήφθηκε και κατά το σχολικό έτος 2004-05. Τη σχολικλή χρονιά 2005-06 και πάλι οι ομάδες μας βγήκαν πρωταθλήτριες Λέσβου, ενώ η ομάδα των αγοριών κερδίζοντας την αντίστοιχη της Ιαλυσσού Ρόδου συνέχισε στην Αθήνα.

Οι μαθητές μας έδωσαν στο σχολείο μας την Γ΄ θέση στον σχολικό ανώμαλο δρόμο (2006-07) τόσο στην κατηγορία των αγοριών όσο και των κοριτσιών.

Στους σχολικούς αγώνες στίβου. που διεξήχθησαν στη Μυτιλήνη την Δευτέρα 19-3-07 το Λύκειό μας συμμετείχε με τους παρακάτω μαθητές μας, οι οποίοι πέτυχαν τις αντίστοιχες επιδόσεις.

Χαλακατέβας Γιώργος 1ος στα 400 μέτρα

Μάρκου Απόστολος 1ος στο μήκος

Καλαθάς Γιώργος 2ος στο τριπλπούν

Σανάι Αλτίν 2ος στα 3000 μέτρα

Ρουμελιώτης Αντώνης 4ος στα 1500 μέτρα

Με πλούσιες εμπειρίες και άριστες εντυπώσεις επέστρεψαν από τη Ξάνθη οι αθλητές της ομάδας χαντμπωλ του Λυκείου μας, που πήραν μέρος στην τελική φάση των σχολικών αγώνων. Η εμπειρία τους αυτή θα τους είναι πολύτιμη για τα επόμενα χρόνια. Επιτέλους τα παιδιά μας αυτά έσπασαν την απομόνωση της παραμεθόριας επαρχίας μας και αγωνίστηκαν σε ένα εξαιρετικό γήπεδο με πολύ καλούς αντιπάλους, γνωρίζοντας τα όρια του σχολικού αθλητισμού.

Την μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων τριάντα ετών έχουν πετύχει ήδη οι αθλητές της ομάδας χάντμπωλ του Λυκείου μας, οι οποίοι ύστερα από τρεις νίκες με ομάδες Λέσβου, πειραιά και Σάμου, προκρίθηκαν στην οκτάδα των πανελλήνιων αγώνων, που θα γίνουν τον Μάρτιο στην Ξάνθη.

Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές - αθλητές : Αδαλής Γιάννης, Ανδρακάκος Στέλιος, Μίστρος Κώστας, Μπολγούρας Γρηγόρης, Πορτογλής Διαμαντής, Προκοπίου Στρατής, καρδάτος Ραφαήλ, Σταματίου Στρατής, Συκάς Σάββας, καλαθάς Γιώργος, Μάρκου Απόστολος, Πατσατζής Δημήτρης, Συκάς Ανδρέας και Φούλας Άγγελος. Την Ομάδα προπονεί ο Γυμναστής του σχολείου μας κ. Τζαννής Δημήτρης.