Ιστορική Ανασκόπηση
Δασκαλοι και μαθητές
Απόφοιτοι
Εργαστήρια και εξοπλισμός
project
Δραστηριότητες
Συλλογή Νομισμάτων στο λύκειό μας
Μόνιμη έκθεση Καλλιτεχνικών Δημιουργιών Ντόπιων Καλλιτεχνών
Ο Δήμος Πολιχνίτου
Ιστορία της περιοχής
Πολιτιστική κίνηση
Μονή Δαμανδρίου
Βιβλιογραφία-Συνδέσεις
Γενικά
Για μαθητές
Απόφοιτοι
Η περιοχή μας απο ψηλά
Η ζωή στο σχολείο μας
Φυσικό Περιβάλλον
Σκέψεις για μια ελκυστικότερη Χημεία
Γιατί αξίζει να επισκευτείς την περιοχή Πολιχνίτου (8/10/07)
Απαξίωση του ελληνικού εκπαιδευτικού (και όχι μόνο) συστήματος
Τρείς παραλλαγές του Δημοτικού άσματος περι της Δρακοκοντίας του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Πολιχνίτου
ΣΧ0ΛΑΙ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ
Ημέρα των Φώτων: Αγιασμός των υδάτων
Ο Καλιάμπεης, τα χτένια του Κόλπου Καλλονής και η παρολίγο Τουρκοϊταλική σύγκρουση.
Μια διαφορετική έκφραση της λαϊκής παράδοσης (Η ΛΕΣΒΟΣ άνοιξη 2009)
Η ιστορία της εκπαίδευσης στη Βρίσα. (Αντίλαλος Βρίσας Ιούν2009)
Ο Δάσκαλος Γεώργιος Ταξείδης και το "Βιβλίον Ιστορίας του Σχολείου Βρισάς (Αντίλαλος Βρίσας Ιούν2009)
Η μοναστική ζωή στον Πολιχνίτο
Η βιομηχανική Βρίσα του 20ου αιώνα
Εκφράσεις ζωής και πολιτισμού
Οι ρίζες
Ένας υπέροχος φίλος: Ο Κόλπος Καλλονής
Χημείας Οδύσσεια
Το καταλόι της Παναγίας στη Βρίσα Λέσβου

- Τηλεφωνήστε μας
-

 

Αγωγή Υγείας

Στο λύκειο μας, άρχισε από το σχολικό έτος (2001-2002) η υλοποίηση και προγραμμάτων Αγωγής Υγείας. Παρακάτω δίνουμε μια σύντομη παρουσίαση τους:

9." Τσιγάρο: η ψεύτικη απόδειξη" (2007-08) με υπεύθυνους καθηγητές το Στρατή Αλεξίου και τον Παναγιώτη Μητρέλλο και με κίνητρο τη σκέψη ότι και ένας μαθητής αν πεισθεί να μην καπνίσει αξίζει τον κόπο.

8. "Οι νέες τεχνολογίες στον ελεύθερο χρόνο μας" (2006-07) με υπεύθυνους καθηγητές τους Βάια Μητσιώρη και Νικέλλη Στρατή. Η επικοδομητική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μπορεί να γίνει και με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και η οργάνωση των πληροφοριών και η δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου είναι ο στόχος μας.

7. "Η συμπεριφορά του καταναλωτή και η σωματική και ψυχική του υγεία" (2005-06) για να γίνει κατανοητό πόσο επηρεάζουν την υγεία μας οι δικές μας επιλογές, με υπεύθυνους καθηγητές τους Ζωγράφου Χρύσα και Λέκκου Παντελή.

6. "Ενημερωμένος πολίτης, υγιής πολίτης"(2004-05) επειδή στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας αλλά και της επιδίωξης του εύκολου πλουτισμού η υγεία μας κινδυνεύει από χίλιους δυο ορατούς και αόρατους κινδύνους. Υπεύθυνοι καθηγητές: Δουμούζης Στρατής, θεολόγος και Μπουλτσή Φωτεινή, οικονομολόγος.

5. "Κυκλοφοριακή Αγωγή"(2004-05), για να μη γινόμαστε συνέχεια επιμηθείς. Υπεύθυνοι καθηγητές: Νικέλλης Ευστράτιος, χημικός και Καμηλάκης Ιωσήφ, μαθηματικός 

4. " Το νερό πηγή ζωής" (2003-04)  με δεδομένο ότι στην περιοχή μας η ευρύτατη χρήση του νερού είναι εμπλουτισμένη και με τις ιαματικές πηγές μας. Υπεύθυνοι καθηγητές: Σαλταμάρα Βασιλεία, φιλόλογος  και Μάρκου Δημήτρης, μαθηματικός.

3. "Βιοτεχνολογία και Βιοηθική"(2002-03)  επειδή τα διλήμματα θέτονται ολοένα και πιο επιτακτικά. Υπεύθυνοι καθηγητές: Μαμαλιόγκας Γιάννης, θεολόγος και Μακρίδου Ελένη, φυσικός.

2. "Παραγωγή και κατανάλωση του λαδιού" (2001-02) όχι μόνο γιατί το λάδι αποτελεί βασικό προϊόν μας, αλλά και γιατί η κατανάλωσή του δίνει υγεία και ζωή. Υπεύθυνοι καθηγητές: Μάρκου Δημήτρης και Σουλάκης Παναγιώτης, μαθηματικοί.

1."Διαχείριση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών: Λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης"(2001-02) στα πλαίσια του οποίου πραγματοποιήθηκε το τεράστιο έργο της ηλεκτρονικής καταγραφής και ταξινόμησης της πλουσιότατης παλιάς βιβλιοθήκης μας Υπεύθυνοι καθηγητές: Αλεντάς Γρηγόρης, φιλόλογος Παπαβασιλείου Αντιγόνη, βιολόγος